Microbuz al firmei romașcane Pristyl, implicat într-un accident la Constanța

HomeActualitate

Microbuz al firmei romașcane Pristyl, implicat într-un accident la Constanța

 

Un microbuz ce aparție firmei romașcane Pristyl a fost implicat miercuri dimineață, 12 iulie, într-un grav accident de circulație în Constanța. Microbuzul făcea curse regulate pe traseul Dorohoi – Constanța, iar în el se aflau 12 persoane.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, citat de Agerpres, miercuri dimineață, în jurul orei 4.20, autoritățile au fost solicitate, prin serviciul 112, să intervină în municipiul Constanța, în intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (DN 2A), pentru un accident rutier între un autoturism înmatriculat în Hunedoara și un microbuz înmatriculat în Neamț.

La locul solicitării au fost trimise patru echipaje ale ambulanței, două echipaje SMURD și un echipaj de descarcerare. În microbuz erau 12 persoane, șoferul și 11 pasageri, printre care și doi copii, iar în autoturism un șofer și un pasager. La locul accidentului au fost găsite 11 victime conștiente, pentru care au mai fost mobilizate suplimentar trei echipaje SMURD și două ale ambulanței, acestea fiind preluate de ambulanțe și transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Ulterior, la spital au mai sosit încă trei victime ale accidentului, pasageri din microbuz – doi adulți și un copil de patru ani, care nu au fost găsite la locul impactului de către echipajele alocate și s-au deplasat cu mijloace proprii către spital, conform ISU. Reprezentanții ISU Dobrogea au mai precizat că dintre toate persoanele implicate în accident una singură era în stare mai gravă, și anume pasagera din dreapta șoferului autoturismului.

„A fost vorba despre o neacordare de prioritate a unui autoturism, chiar la intrare în Constanța. Microbuzul se deplasa pe direcția înainte, iar autoturismul i-a apărut din partea stângă, i-a ieșit înainte și l-a luat în plin. Microbuzul făcea o cursă pe ruta Dorohoi – Constanța. Doar o pasageră din autoturism a fost internată în spital, iar șoferului i s-a dat drumul. Am vorbit cu ei și chiar erau împreună, i-a fost imobilizat doar brațul”, a precizat directorul general al firmei Pristyl, Ionuț Pricope.

Potrivit polițiștilor, citați de Neptun TV, șoferul autoturismului înmatriculat în Hunedoara este autorul accidentului. Bărbatul de 52 de ani, aflat la volanul autoturismului marca Renault, se deplasa pe bulevardul Aurel Vlaicu, iar la intersecția cu bulevardul Tomis a intrat în coliziune cu microbuzul, cel mai probabil din cauza faptului că nu a acordat prioritate de trecere. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„În această dimineață, în urma accidentului rutier produs la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, la UPU au fost aduși 12 pacienți. În cazul acestora s-a efectuat triajul, trei dintre ei necesitând direcționarea către codul roșu și alți nouă fiind preluați de medicii care activau pe codul galben. În urma investigațiilor de specialitate, doi pacienți au fost spitalizați. Este vorba despre un bărbat care a fost internat în secția Chirurgie Generală și o femeie care a fost internată în secția Chirurgie Generală Terapie Intensivă. Ceilalți zece pacienți au fost externați, cu recomandări medicale în ambulatoriu”, precizează un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

 

Foto: reporterntv.ro

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0