Prima paginăEducatieCultural

Mici artiști pe podium la Concursul „Lira de aur”

Dimensiune text

Ştefan Ciprian Buzdugan a obţinut premiul II la pian, fiind cel mai bun rezultat obţinut de elevii de la Şcoala de Arte „Sergiu Celibidache”.

Elevii Şcolii de Arte „Sergiu Celibidache” au reprezentat cu cinste oraşul Roman la a XXXVI -a ediţie a Concursului naţional de interpretare instrumentală „Lira de Aur”, de la Suceava, care a avut loc în perioada 5 – 7 iunie.

La acest concurs au participat cinci elevi ai Şcolii de Arte din Roman. Cel mai bun rezultat a fost cel obţinut de pianistul Ştefan Ciprian Buzdugan, elev în clasa a VII-a. El a câştigat premiul II, cu 94 de puncte. Elevul Mario Alessandro Mătăşel (clasa a VI-a) a obţinut premiul III la chitară şi 90 de puncte, iar eleva Teodora Arabu (clasa a IV-a) a primit pentru prestaţia ei la pian menţiune, cu 88 puncte. Elevii au fost pregătiţi de profesorii Lia Voinea (pian) şi Gabriel Marc (chitară). Concursul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi s-a adresat elevilor din ţară şi străinătate din învăţământul preuniversitar de stat şi particular: clasele III – XII (vioară şi pian), clasele V – XII (corzi grave) şi VII – XII (suflători şi percuţie). Juriul concursului a fost format din cadre didactice de specialitate din învăţământul universitar şi preuniversitar, din personalităţi ale vieţii muzicale din ţară şi străinătate.

La concurs au participat 149 de candidaţi din Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Buzău, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Roman, Satu Mare, Suceava, Tâgovişte, dar şi din Chişinău, Cernăuţi şi Odessa (Republica Moldova).

COMENTARII

WORDPRESS: 0