Mica istorie a rochiilor și câteva lucruri esențiale despre ele

HomeAdvertorial

Mica istorie a rochiilor și câteva lucruri esențiale despre ele

Rochiile de damă le fac pe femei să strălucească indiferent de camera în care pășesc și de unde fură toate privirile. Fie că le poartă la birou, la o petrecere sau în club, rochiile purtate de către femei reușesc cu siguranță să întoarcă toate privirile și să le avantajeze.

Inițial, asemenea pantofilor cu toc, rochiile au fost concepute și gândite pentru bărbați. Ca exemple îi avem pe împărații și senatorii romani care purtau o versiune mai scurtă de rochie și o făceau cu atât de multă mândrie, reușind să conducă un vast imperiu, dar și cu puțin stil și eleganță.

Acum câteva sute de ani, nu existau case de modă sau o modă în sine. Trendurile erau puține, dacă nu chiar inexistente. Toate astea până într-o zi din secolul al 18-lea, când Maria Antoaneta a Franței s-a decis că vrea o ținută mai fresh și că renunță la corsetul care era la modă pe atunci. Care e piesa aia fresh despre care vorbim? O rochie.

Cum am ajuns la rochiile din prezent?

Maria Antoaneta a dat doar startul modei, iar încet, încet, cât mai multe femei au ajuns să iubească atât de mult rochiile de orice tip, încât au ajuns un adevărat simbol al feminității. Bine, rochiile de pe vremea Mariei Antoaneta nu erau cu decolteu sau cu o crăpătură pe picior. Pe măsură ce timpul a trecut, femeile au reinventat rochiile până am ajuns în prezent, unde știm cam ce se întâmplă. Dacă vrei o piesă care emană eleganță și pe care poți să o porți atât la birou, cât și la întâlniri de afaceri, o rochie elegantă este cea mai potrivită.

După ce criterii să îți alegi rochia?

Dacă urmează să participi la un eveniment important și ai intrat în criză de timp, uite după ce să te ghidezi atunci când îți iei o rochie. Mărimea este foarte importantă, încearcă să alegi una care nu este nici prea largă, dar nici prea strâmtă. Pe lângă asta și stilul rochiei și scopul pentru care o iei. Dacă vrei unele simple, poți apela la unele casual, care sunt și niște rochii ieftine. În schimb, dacă vrei să ieși în club la o petrecere, alege o rochie de seară.

Rochiile de seară și cum să le asortezi

Dacă tot am vorbit mai sus puțin despre rochii de seară, ar trebui să vorbim mai mult despre ele, mai ales că sunt printre cele mai elegante tipuri de rochii. Fie că ești în club sau la teatru, mereu este loc de o rochie de seară. Și cum să pui rochia de seară mai bine în valoare, dacă nu chiar cu niște bijuterii și alte accesorii?

Cum sa alegi rochii de seara de pe Emag? În funcție de materialul și culoarea rochiei de seară. Un exemplu de accesoriu care să pună în valoare rochia, dar și silueta este o curea la nivelul taliei. Așa dai impresia de subțiere la nivelul taliei, oferind în același timp și un aspect plăcut al întregii ținute. Pe lângă o curea, nu ar trebui să lipsească de lângă rochia de seară nici perechea de cercei fini și inelul.

Cea mai specială rochie – rochia de mireasă

După cum ai văzut deja și probabil știai din proprie experiență, lumea rochiilor damă este un vastă. Ai câte o rochie pentru fiecare ocazie. Dar ce ocazie este mai specială în viața unei femei, dacă nu chiar nunta ei. Așa că, deși mai e ceva până la nuntă, uite câteva aspecte importante pe care să le ai în vedere înainte de a-ți alege rochia de mireasă.

Pe lângă alegerea florilor de la mese, a meniului sau a locației, mai trebuie să te preocupi și de rochia ta de dama, de mireasă. Alegerea rochiei este cu atât mai grea, pentru că trebuie să o faci singură, deoarece partenerul tău nu poate să o vadă. Rochiile de mireasă nu trebuie să fie spectaculoase și speciale dacă nu vrei asta. Poți să îți cauți orice te face pe tine să te simți o prințesă, pentru că o vei purta doar o singură dată. Așa că, fie că alegi o rochie enormă sau una simplă, este ziua ta specială.

Ce să faci după ce ți-ai ales rochia de mireasă?

Dacă ești o fire orientată mai mult spre aventură, atunci probabil că îți vei face nunta undeva în aer liber. Pe o plajă sau în inima unei păduri, cât mai departe de oraș. În cazul în care ai ales o locație în care albul imaculat al rochiei de mireasă riscă să se strice, atunci ar fi mai bine să nu îți iei o rochie lungă. Dar dacă vrei neapărat asta, până la urmă, orice preferi este în regulă, pentru că rochia de mireasă trebuie să fie potrivită pentru tine. Lasă grijile acasă și caută rochia de mireasă căreia să-i spui da și în care să spui da cu toată încrederea.

Comentarii

WORDPRESS: 0