Prima paginăSanatate

Membrii PNL Roman au donat sânge

Membrii PNL Roman au donat sânge

Dimensiune text

 

Luni, 18 noiembrie, mai mulți membri ai Organizației Roman a Partidului Național Liberal s-au aflat la Punctul de recoltare a sângelui Roman, din policlinică – Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal de Urgență Roman, acolo unde au donat sânge. Alături de președintele PNL Roman, deputatul Laurențiu Leoreanu, s-au mai aflat directorul economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman, Leonard Achiriloaei, sau consilierii locali Dana Păiuș, George Bălan și Mircea Beloiu. „Echipa PNL donează sânge. Un gest mărunt salvează vieți!”, au transmis liberalii romașcani pe pagina de facebook a organizației locale.

Gestul liberalilor romașcani este cu atât mai binevenit și îi poate inspira și pe alți romașcani, în contextul în care un profesor romașcan al Colegiului Național „Roman-Vodă”, Marcel Șerban, are nevoie de sânge, în urma unei operații suferite, fiind internat într-un spital din Iași.

Nevoia de sânge este una permanentă în România, în condiţiile în care, anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge, iar numărul donatorilor este mult mai mic faţă de cel din alte ţări europene. În România, doar 1,7% dintre adulţi donează, faţă de Danemarca unde procentajul este de 10%, Anglia – 9%, Franţa şi Germania – 6%.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • jim 2 ani

    [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]

  • Mara 2 ani

    [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]