HomeEconomieNeamt

Mediul de afaceri nemțean a pierdut 2.900 de firme anul trecut

În timp ce 2.911 societăţi din judeţul Neamţ au încetat activitatea anul trecut, prin radiere, dizolvare sau şi-au suspendat activitatea, alte 1.945 de firme au luat naştere în 2015.

Anul 2015 a fost unul foarte dificil, din punct de vedere economic, pentru mii de firme din judeţul Neamţ. Din lipsă de clienţi, aproximativ 3.000 de firme au fost nevoite să încheie activitatea sau să ceară răgaz de la stat pentru plata datoriilor, în timp ce au pus la punct un plan de reorganizare.

Pe parcursul întregului an, 2.911 societăţi au încetat să mai presteze servicii, cu aproximativ 900 mai multe în comparaţie cu anul 2014. Dintre acestea, 613 şi-au suspendat activitatea, 1.782 au fost radiate complet de la Registrul Comerţului, iar 516 au fost dizolvate. Cu speranţa că vor reuşi să îşi revină şi să supravieţuiască pe piaţa extrem de competitivă, 123 de firme din Neamţ au intrat anul trecut în insolvenţă.

În tot acest timp, alţi 1.945 de antreprenori au îndrăznit să se lanseze în afaceri anul trecut şi au înmatriculat o societate la Registrul Comerţului, cele mai multe având ca profil de activitate comerţul cu ridicata şi amănuntul, agricultură, silvicultură şi pescuit sau construcţiile.

Au existat şi tineri care au şi-au pus un vis în aplicare şi au înmatriculat o societate cu răspundere limitată debutantă. La sfârşitul anului trecut, în judeţul Neamţ erau înregistrate la Registrul Comerţului 261 de SRL-D, dintre care 255 erau în funcţiune.

Comentarii

WORDPRESS: 0