HomeSanatate

Medicul Georgeta Moraru riscă să intre la închisoare

Doctorița a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

 

 

Medicul romașcan Georgeta Moraru, condamnată la doi ani de închisoare cu executare, va afla joi, 21 februarie, dacă va sta după gratii. Georgeta Moraru a fost condamnată, pe 26 martie 2012, de Judecătoria Roman, la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și la șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Georgeta Moraru ar urma să execute doar pedeapsa cea mai grea, adică cei doi ani de închisoare, timp în care nu va avea voie să exercite profesia de medic.

Pe data de 15 martie 2008, Petru Gotcă a ajuns la Centrul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgență Roman, pe garda medicului Georgeta Moraru, în jurul orei 16.00. Deoarece Petru Gotcă era sub influența băuturilor alcoolice, medicul l-a lăsat pe pacient pe un pat de spital, fără a-l mai consulta sau a-i administra medicamente. A doua zi dimineață, după ce Petru Gotcă a fost descoperit mort pe patul de spital de către medicul care a preluat garda de la Georgeta Moraru, aceasta a încercat să falsifice fișa pacientului. După condamnare, ea a făcut recurs la Curtea de Apel Bacău. După mai multe amânări, cauzate de starea precară de sănătate a fostului medic romașcan, magistrații băcăoani au judecat cauza la sfârșitul acestei săptămâni. Aceștia vor stabili pe 21 februarie dacă Goergeta Moraru va executa sau nu pedeapsa.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • cris 10 ani ago

  „dr.romascan” ? de unde pana unde acest lucru? A venit pe vremea lui Gafar, parese ca amanta, a omorat un biet om din neglijenta amestecata cu prostie si a plecat la Spitalul din Moinesti.

 • LILIANA 10 ani ago

  Ehe,inca se mai practica si acum somnul de noapte in spitalul Roman.Cand ajungi seara la urgenta, doctorul de garda doarme.Gasesti doar brancardierul si femeia de serviciu.

 • gaby 10 ani ago

  Prea putin pentru ceea ce a facut!Dar colegiul medicilor s-a sesizat?
  Cati or mai fi ca ea!