Prima paginăCultural

Medicul de origine romașcană Simona Fuchs, între doctorii apreciați în Europa care vin la TVR

Medicul de origine romașcană Simona Fuchs, între doctorii apreciați în Europa care vin la TVR

Dimensiune text

 

 

Medicul Simona Fuchs, medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă, medicină de urgență, cu competențe în terapie durerii, diplomat al Academiei Europene de Anestezie, este unul dintre medicii apreciați din capitala Austriei, dar care nu își uită originile românești și romașcane, venind sau privind spre locurile natale ori de câte ori are ocazia.

După ce a fost partener al Ziarului de Roman într-o serie de interviuri pe care le-am publicat în urmă cu doi ani, jurnaliștii postului național de televiziune ne-au rugat, la începutul acestui an, să îi punem în legătură cu medicul vienez cu origini romașcane, pentru una dintre emisiunile de specialitate ale postului TVR Internațional. Demersul jurnalistic se va concretiza în emisiunea „Un doctor pentru dumneavoastră”, moderată de Măriuca Mihăilescu și Ana Maria Ghiur, în cursul zilei de miercuri, 24 aprilie.

Seria de emisiuni „Un doctor pentru dumneavoastră” se desfășoară, în această săptămână, sub genericul „Doctori români apreciați în Europa vin la TVR Internațional”, astfel că, în perioada 22 – 25 aprilie, de la ora 18.30, sunt prezentate poveștile de succes ale unor doctori români din Europa. Ediția în direct de miercuri, 24 aprilie, este dedicată poveștii medicului Simona Fuchs, alături de care în cadrul emisiunii va interveni și directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Oana Onu, care spune că îi datorează medicului Simona Fuchs cariera în lumea medicală.

Mai multe detalii despre seria de emisiuni puteți afla aici, aici și aici. Postul TVR Internațional poate fi urmărit și online, pe platforma TVR+, la acest link: https://www.tvrplus.ro/live/tvr-international, precum și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/Undoctorpentrudumneavoastra/. Tot pe TVR+ urmează a fi disponibilă și înregistrarea emisiunii de miercuri: https://www.tvrplus.ro/emisiuni/un-doctor-pentru-dumneavoastr%C4%83-23-0.

Seria de interviuri publicată în Ziarul de Roman despre medicul Simona Fuchs poate fi recitită la aceste link-uri: https://www.ziarulderoman.ro/repere-povestea-simonei-fuchs-romascana-medic-specialist-in-ati-in-austria-i/ (partea I), respectiv https://www.ziarulderoman.ro/repere-povestea-simonei-fuchs-romascana-medic-specialist-in-ati-in-austria-ii/ (partea a II-a).

„Oraşul Roman îmi aduce mereu aceeaşi bucurie cu lacrimi în suflet. Îmi amintesc de lunile «cu frunze veştede», castane pe străzi, ploaia care bate în geam, mirosul de frunze acoperite cu brumă, apa care îmi intră în pantofi, norii grei pe cer… Oraşul Roman e gândul meu pentru cei care mai sunt lângă mine, dar şi pentru cei care au o cruce în cimitir. E un univers de prietenii, deziluzii, râsu’ plânsu’, exuberanța adolescenței, ore în şir de studiu, examenul de medicină în anii în care nu era lumină şi căldură. Cărţi pe birou, pe noptieră, pe scaune, pe covor… Fiecare dintre noi ne reîntoarcem mental la locurile copilăriei, mai întâi în vise, pe măsură ce înaintăm în vârstă”, mărturisea medicul Simona Fuchs în interviul pe care ni l-a acordat în urmă cu doi ani în Ziarul de Roman.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0