Prima paginăActualitateRoman

Medicul chirurg Ilie Mărginean va fi înmormântat marţi

Dimensiune text

Înmormântarea medicului chirurg Ilie Mărginean va avea loc marţi, începând cu ora 10.00. Acesta a murit vineri, pe 17 octombrie, din cauza unei tumori abdominale.

Întregul personalul de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, în special de la secţia de Chirurgie, este îndurerat de pierderea celui care a fost medicul Ilie Mărginean, care a decedat vineri, pe 17 octombrie, din cauza unei tumori maligne abdominale. Binecunoscutul medic romașcan a dorit ca în ultimele clipe din viață să fie în locul unde şi-a petrecut o mare parte din ultimii 20 de ani, respectiv o rezervă de la secţia de Chirurgie.

Tragedia din familia Mărginean s-a petrecut într-un timp foarte scurt. În urmă cu numai o lună de zile, medicul chirurg Mărginean a efectuat ultima gardă, pe 13 septembrie. A doua zi a plecat la Târgu Mureş, apoi a fost operat pe 16 septembrie. După o lună, s-a întors la Roman, dar a murit în spital, vineri seara, în jurul orei 19.00.

„Doctorul Mărginean a fost pentru noi un coleg extraordinar de bun, un om în adevăratul sens al cuvântului, un caracter deosebit. Cei care l-au cunoscut vor rămâne cu amintirea unui tată şi un chirurg deosebit. Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat o asemenea pierdere. Ilie, cum îi spuneam noi, a făcut bine la zeci de mii de oameni şi tare l-am rugat şi noi pe Dumnezeu ca măcar o bucăţică din bine să i-o dea şi lui. Din păcate, însă, diagnosticul a fost pus foarte târziu. În acest caz, s-a confirmat o vorbă cunoscută : cizmarul nu are pantofi, iar doctorul nu îşi vede de sănătate”, a spus medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al Spitalului Roman.

Citește și:   Rețea de falsificatori de acte pentru indemnizații de creștere a copilului, cu ramificații în Neamț, anchetată de polițiști

Doctorul chirurg Ilie Mărginean a lăsat în urmă o soţie şi patru copii îndureraţi. Fata şi băiatul din prima sa căsătorie sunt medici  la Bruxelles, iar cele două fete din căsătoria cu Daniela Lăcrămioara Mărginean, grefier la Judecătoria Roman, sunt  Alexandra, studentă la Medicină şi Corina, studentă la Geografie.

Colegii din spital, împreună cu membrii comitetului director al unităţii sanitare vor participa, alături de rude şi apropiaţi, la înmormântarea medicului chirug Ilie Mărginean, care va avea loc marţi, începând cu ora 10.00. Din dorinţa familiei, trupul neînsuflețit al doctorului Mărginean este depus acasă, până în ziua în care va fi înmormântat la cimitirul Eternitatea din Roman.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Marina Aniram 7 ani

  Condoleanţe familiei îndoliate! Romanul a pierdut un om de valoare, un exemplu de urmat pentru toţi romaşcanii.