HomeSanatate

Medicii vor să fie consultați

Reprezentanții medicilor de familie din județ s-au întîlnit marți, 31 iulie, cu ministrul Sănătății, Vasile Cepoi. La întîlnire au participat reprezentanți ai tuturor medicilor de familie din țară, tema principală discutată fiind noul proiect de lege al Sănătății.

 

Potrivit medicului de familie Mihaela Covrig (foto), președintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț, medicii au cerut, printre altele, ca în noua lege să fie stipulată participarea medicilor de familie la consultarea și negocierea actelor normative care au legătură cu medina de familie.
A fost o întîlnire de lucru pe marginea proiectului legii Sănătății, dar și a altor probleme care sînt actuale pentru specialitatea noastră. S-au mai discutat propunerea de introducere în lege a procentului de finanțare a sănătății de minimum 6% din PIB, procent minim în UE, probleme legate de calitatea de asigurat a pacienților noștri adică cele privind atît funcționarea cu multiple erori a sistemului informatic, cît și problemele legate de colectarea banilor de la asigurați. De asemenea, vrem să fim consultați și chemați la negocieri în momentul în care se elaboarează acte normative ce țin de medicina de familie. Am găsit foarte multă înțelegere la domnul ministru, care a promis că va ține cont de toate propunerile noastre. Sperăm că se va ține de cuvînt„, a declarat medicul de familie Mihaela Covrig.

Comentarii

WORDPRESS: 0