HomeSanatateRoman

Medicii de la Urgențe au avut un Revelion liniştit

În perioada 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, doar 232 de persoane s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, cu mult sub media prezentărilor zilnice, din restul anului, când 80 – 100 de persoane apelează zilnic la medicii din CPU. Acest lucru arată că romaşcanii au fost ceva mai prudenţi în perioada acestor sărbători.

În intervalul de timp indicat a avut loc un singur accident rutier, cinci persoane au ajuns la spital cu diferite traumatisme, şase cetăţeni au fost victimele unor agresiuni fizice, iar două persoane au suferit fracturi.

„Cei mai mulţi pacienţi, respectiv 16, dintre cei care s-au prezentat în această perioadă la spital, au fost diagnosticaţi cu etilism acut. Specific sărbătorilor de iarnă, am avut şi patru pacienţi care au suferit arsuri prin folosirea unor substanţe pirotehnice”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

Din cauza temperaturilor scăzute au ajuns la spital şi 12 pacienţi cu pneumopatii, iar excesul de mâncare a băgat în spital patru persoane cu diabet zaharat. Alţi 13 pacienţi s-au prezentat la medicii din CPU cu hipertensiune arterială, în timp ce patru persoane au suferit un accident vascular cerebral.

Comentarii

WORDPRESS: 0