Prima paginăSanatate

Medicii de familie sunt rugați să distribuie carduri de sănătate

Dimensiune text

Noul director al CAS Neamţ roagă medicii de familie să participe la procesul de distribuire, pentru a nu lăsa niciun pacient asigurat în imposibilitatea de a beneficia de un serviciu medical care i se cuvine.

Având în vedere apropierea sezonului rece şi pentru a veni în sprijinul asiguraţilor, noul şef al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, preşedintele-director general interimar Marieana Atomulesei, transmite un nou apel către medicii de familie din judeţ, prin care îi roagă să participe la distribuirea cardurilor de sănătate care nu au intrat încă în posesia proprietarilor.

„Rugăm toţi furnizorii de servicii medicale în asistenţă medicală primară, aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Neamţ, să contribuie la respectarea prevederilor actelor normative în vigoare, referitoare la sistemul asigurărilor sociale de sănătate, şi să participe la redistribuirea cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate la asiguraţii care nu le-au primit (uşurând, în acest fel, accesul asiguraţilor la acest document), cu ocazia primei prezentări a acestora la medicul de familie în vederea acordării unui serviciu medical”, a transmis economist Marieana Atomulesei.

De la 1 septembrie 2015, niciun serviciu medical acordat unei persoane asigurate, cu excepţia celor acordate în regim de urgenţă, nu mai este decontat de către CAS Neamţ. Cardul de sănătate a devenit unicul instrument de validare a serviciilor medicale.

Citește și:   Certificat de vaccinare COVID-19 pentru cinci comune din județ. Avertismentul polițiștilor

La spitalele din Roman, problemele cauzate de cardul de sănătate nu au întârziat să apară. La Spitalul Municipal de Urgenţă Roman au existat probleme cu pacienţii asiguraţi care s-au internat în regim de urgenţă, dar au avut, ulterior, nevoie, de spitalizare continuă şi nu au putut prezenta cardul de sănătate la externare. Prin urmare, serviciile medicale care le-au fost acordate pe perioada şederii în spital nu au putut fi decontate.

Situaţii neplăcute s-au creat şi la Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman. Aici au existat pacienţi care s-au internat înainte de data de 1 septembrie, fără a prezenta cardul de sănătate, şi s-au externat după această dată, neputând să prezinte acest document, fie pentru că nu îl aveau la ei, fie pentru că l-au pierdut sau nu au intrat deloc în posesia lui.

În acest moment, reprezentanţii unităţilor medicale aşteaptă lămuriri din partea CAS Neamţ pentru a vedea dacă le vor fi decontate sau nu aceste servicii sau vor trebui să fie acoperite din veniturile proprii.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0