Prima paginăSanatate

Medicii de familie s-au supărat din nou pe medicii specialiști

Dimensiune text

Un nou conflict stă să izbucnească între medicii de familie și medicii specialiști din spitale.

 

După ce medicii specialiști au fost acuzați în mai multe rînduri că refuză să prescrie rețete pentru pacienți și că îi trimit la medicul de familie, de data aceasta motivul este tot prescrierea rețetelor, dar în regim electronic. Medicii de familie sînt nemulțumiți de faptul că, deși sistemul de prescriere electronică a rețetelor gratuite și compensate a intrat în vigoare de la 1 iulie, medicii specialiști din spitale sau din ambulatorul de specialitate refuză să prescrie rețete în sistem electronic. Conform unei situații întocmite de către Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, la o lună de la implementarea sistemului electronic, prescriseseră astfel de rețete 34 de medici de familie din județ și doar doi medici specialiști.

„Nu ni se pare corect față de noi, medicii de familie, ca legea să se aplice părtinitor. Prevederile sînt foarte clare: toți furnizorii de servicii medicale, nu numai medicii de familie, trebuie să prescrie rețete în sistem electronic. Sîntem nemulțumiți de faptul că medicii specialiști nu respectă, în continuare, legea, și preferă să trimită pacienții la noi, pentru a le prescrie rețete electronice”, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • sam 9 ani

    majoritatea medicilor habar nu au sa ;lucreze,elementar,pe un calculator.si in mindria lor prostesca nici nu recunosc acest lucru !