HomeSanatate

Medicii de familie, obligați să aibă semnătură electronică

Săptămîna aceasta, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a transmis către furnizorii de servicii medicale o serie de precizări în ceea ce privește prescrierea formularelor medicale.

 

 

Aceste precizări au fost făcute în contextul în care, de la 1 iunie, va fi introdusă rețeta electronică, ce va funcțională, inițial, în paralel cu rețeta clasică, timp de trei luni.

„Furnizorii de servicii medicale trebuie să se grăbească, pentru că mai au la dispoziție doar o lună pentru a pregăti terenul pentru implementarea rețetei electronice. Medicii de familie trebuie să știe că, potrivit noului sistem, ei vor fi obligați să-și asigure semnătura în format electronic, iar farmaciile trebuie să achiziționeze imprimante cu laser, pentru că ele vor fi singurele capabile să identifice rețetele. Astfel, dacă, pînă acum, un asistent medical putea să prescrie o rețetă în locul medicului, de acum înainte aceasta va fi numai obligația medicului. Tot prin introducerea acestei rețete, sperăm să reducem și consumul de medicamente”, a precizat jurist Valerică Frățilă, președintele CAS Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • someone 13 ani ago

    articolul asta l-ati scris cat se fierbea cafeaua?altfel nu-mi explic de ce e asa prost intocmit. poza nici macar nu se potriveste.e prima care apare in google search dar nu e cea mai potrivita

  • reporterii lu peste 13 ani ago

    Bai reporterul lui peste! „Medicii de familie trebuie să știe că, potrivit noului sistem, ei vor fi obligați să-și asigure semnătura în format electronic, iar farmaciile trebuie să achiziționeze imprimante cu laser, pentru că ele vor fi singurele capabile să identifice rețetele”.
    1. Medicii de familie au semnatura digitala cumparata de ceva vreme. Altfel nu ar putea face declaratiile catre CJAS, ANAF, MMPS, DSP, etc.
    2. Treaba cu farmaciile care trebuie sa achizitioneze imprimante laser ar fi trebuit sa sune cam asa: „farmaciile trebuie să achiziționeze imprimante cu laser, pentru că ele vor fi singurele capabile să tipareasca retetele noi, prevazute a avea codurile de bare asa incit cititoarele de coduri de bare sa identifice corect rețetele tiparite in vederea trimiterii acestora catre CJAS”.
    S-ar cuveni si precizarea ca imprimantele aflate in prezent in dotarea cabinetelor medicale dar si a multor farmacii sunt cu ribon sau „cu ace” cum le mai stie lumea, iar rezolutia tipariturilor efectuate cu acestea sunt sub limita de 300 – 400 DPI, adica doar lizibile. Cat despre codurile de bare listate cu acest tip de imprimanta, mai bine nu…..
    Mai documenteaza-te dom reporter. Mai documenteaza-te domnu jurist Fratila. Mai corectati si voi domnii sau doamnele de culegeti/corectati stirile si nu dati drumul la gogomanii pe ziarul tiparit sau on-line. Avem pretentii la voi, nu?