HomeSanatate

Medicii de familie duc acasă zeci de mii de lei

258 de medici au împărţit 2.566.078,64 de lei, într-o lună. Cel mai mare venit al cabinetului unui medic de familie din Neamţ, pe luna mai, a fost 19.590,62 de lei. 

În Roman funcţionează 33 de cabinete de medici de familie şi 258 la nivelul întregului judeţ. Veniturile acordate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ acestor cabinete, pentru luna mai, totalizau 2.566.078,64 de lei.

Conform normelor în vigoare, un medic de familie primeşte 50% din bani per capita, respectiv pe baza unui punctaj primit pe lista de pacienţi pe care îi are înscrişi, şi 50% din bani pe serviciile acordate.

Pentru luna mai, sumele primite de către cabinetele medicilor de familie din judeţ s-au situat, în general, între 5.000 şi 10.000 de lei. Au existat şi extreme, în funcţie de numărul de pacienţi înscrişi în listă şi de serviciile medicale care au fost acordate în luna respectivă, ca de exemplu un cabinet căruia i s-a decontat, pe luna mai, numai suma de 1.071 de lei, lei, în vreme ce un alt cabinet, al unui medic din comuna Hangu, a primit chiar şi 19.590,62 de lei.

Potrivit medicului de familie Mihaela Covrig, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamţ, aceşti bani sunt împărţiţi în mai multe părţi, iar la final, suma care îi rămâne unui medic de familie nu este mai mare decât salariul unui medic specialist care lucrează într-un spital. Din banii decontaţi cabinetului medical de către CAS Neamţ sunt plătiţi asistenţii medicali, infirmierii, se plătesc softurile de cabinet, utilităţile – căldură, electricitate, plus alte cheltuieli.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Sa ne spuna D na sefa de patronat, de ce se vand liste de pacienti ca pe oi ,fara consintamantul informat al pacientului,si cum e posibil ca unii doctori manca cu doua guri ,iar altii poate chiar cu un sfert?nu cumva facem cu totii aceasi munca?sau nu cumva depinde de ce relatii ai pe la cjas ori ori cine stie ce matraplazlacuri,medicii care termina rezidentiat in aceasta specialitate nu mai au loc de cei vechi,si sunt umiliti,desi au totusi rezidentiat .in tarile civilizate esti platit mai mult doar daca faci mai mult,nu lista de mii de pacienti obtinuta neloial,e da poate ne vom trezi odata si odata nu?

  • bani nemunciti ,luati pe degeaba mai mult ,aproape toti medicii de familie ar trebui trecuti ca functionari publici deoarece se ocupa preponderent cu intocmirea hartiilor si arareori se hazardeaza la cate un diagnostic si ala eronat ,in rest completeaza hartii fac statistica si isi incaseaza banii ,,munciti”,trebuie schimbat statutul lor de urgenta pe competenta pe cazuri diagnosticate corect pe volum de munca si nu pe numar de pacienti ,munca de teren se face in interes propriu sau acasa de multe ori !!!