Prima paginăSanatate

Medicii de familie, debusolați de rețeta electronică

Dimensiune text

Deși mai este o lună pînă la implementarea rețetei electronice, medicii de familie sînt nemulțumiți de faptul că nimeni nu le explică modul în care va funcționa acest model de rețetă.

 

Medicii de familie spun că, deși în mai multe județe din tară reprezentanții caselor de asigurări de sănătate au organizat mai multe ședințe de instruire, în județul Neamț, reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț nu se prea grăbesc să organizeze ședințe de instruire.
Din nefericire, nimeni nu ne explică, concret, ce vom avea de făcut. În alte județe s-au făcut întîlniri, însă la noi nu se grăbește nimeni. Știm doar că, după ce vom introduce pacientul în sistemul informatic unic integrat, acesta îl validează dacă este asigurat sau nu. Ulterior, introducem diagnosticul, medicația, se validează dozajul, compatibilitățile și incompatibilitățile medicamentelor. Apoi, pacientului i se eliberează o hîrtie ce va conține un cod de bare, cu care se va prezenta la farmacie. Aceasta va scana codul de bare și-l va regăsi în sistem pe respectivul pacient. Cînd va fi introdus și cardul de asigurat, atunci pacientul se va prezenta la farmacie doar cu buletinul„, a precizat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0