Prima paginăSocialSanatate

Medici sufocați de pacienți

Dimensiune text

Medicii de la Spitalul Municipal de Urgență Roman trag, încă o dată, un semnal de alarmă cu privire la faptul că mai toate secțiile spitalului sunt sufocate de pacienți.

Acest lucru se întâmplă mai ales la final de săptămână, când cadrele medicale sunt puține, iar pacienții se prezinte la spital, chiar dacă au probleme minore. Așa se face că ei au de așteptat ore în șir pentru a fi văzuți de un medic, astfel că tensiunile între pacienți și cadrele medicale au devenit o obișnuință. Potrivit medicului Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului, deși există un cod de culori pentru selectarea pacienților, acesta nu se respectă fie din vina bolnavilor, fie a rudelor care îi însoțesc. „În general, zilele de sâmbătă și duminică sunt sufocant de pline. Facem încă un apel la populație să se prezinte și la centrele de permanență, pentru că nu este normal ca pentru orice puseu de tensiune sau spasmofilie, care sunt mai frecvente acum, în perioada cu temperaturi ridicate, să vină la Centrul de Primire Urgențe. Dacă sunt zece pacienți deodată la ușă la Centrul de Primire Urgențe și mai vin și trei ambulanțe, care pacient trebuie văzut primul? Și-atunci, încep discuțiile interminabile și reproșurile că așteaptă prea mult. Poate și pacienții au dreptate, dar nu se poate ca un medic, cu două asistente și doi infirmieri, să facă față unui număr atât de mare de pacienți. Din păcate, nici codurile de culoare după care sunt triați pacienții nu funcționează”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 8 ani

    Vai di mini si di min, si ieu cari credeam ca pacientii sin spital o inebunit di caldura si i-o sufocat pi doctori cu pernili din dotare !!! PS. Adivar graiesti doamna manageri intremiar ci di Centrili di Permanenti nu pre stiu romascani si mai ales tarani !! Da’ de-amu or sti !?!?