HomeSocialSanatate

Medici noi la CPU

Sunt așteptați doi medici noi la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Roman.

La începutul lui ianuarie vor veni doi medici noi la Centrul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgență Roman, care sunt acum în perioada de terminare a rezidențiatului. În prezent, este un singur medic, Dan Polizov, care este angajat al CPU, dar care nu poate asigura activitatea permanentă, iar în restul timpului, persoanele care se prezintă la urgență sunt consultate de medicii de gardă sau sunt transferate pe secții.

”De la 1 ianuarie sperăm să vină doi medici în CPU, doctorul Obeadă și doctorița Graur, şi să avem acoperirea pe urgenţe şi în cursul dimineţii. Am primit răspunsul Ministerului Sănătăţii cu privire la doctoriţa Enea, care a fost unul favorabil. Ministerul ne-a confirmat că putem încheia un contract cu dumneaei, ea putând să facă gărzi,  pe perioada în care urmează cursurile modulului respectiv”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.

Medicul Obeadă se află acum în perioada de terminare a rezidențiatului la Craiova. Medicul Ana Graur a ocupat, la sfârșitul lunii iunie 2013, postul de medic de medicină de urgenţă scos la concurs de către spital pentru CPU, însă ea putea deveni efectiv medic al Spitalului Roman abia după luna noiembrie, când trebuia să susţină examenul de medic specialist, pe care l-a și promovat. Astfel, doctorița Ana Graur este deja angajat al spitalului, însă abia după ce va termina la sfârșitul lui decembrie toate modulele rezidențiatului, inclusiv cel de ATI, i se va permite să vină din centrul universitar să lucreze și dimineața la CPU, începând cu luna ianuarie.

”Am primit aviz favorabil din partea Ministerului Sănătății de a-i face un contract și medicului Crenguța Enea. Acesta va fi pe perioadă determinată, până în luna aprilie, când va termina modulul I de urgență, curs pe care l-a reluat pe 18 noiembrie. După ce va promova acest modul, și va aduce atestatul aferent, i se va putea face contract pe perioadă nedeterminată, și va putea lucra inclusiv în timpul dimineților”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0