HomeSanatate

Medici „cumpărați” cu 150 de euro pe lună

Medicii rezidenţi de la Spitalul Roman trebuiau să primească o bursă lunară de 150 de euro. Întocmirea documentaţiei necesare face ca banii să ajungă târziu la rezidenţi.

 

Cei 19 medici rezidenţi de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman aşteaptă să primească bursele de 150 de euro pe care Guvernul a promis că le vor fi acordate începând cu 1 ianuarie 2014. Deocamdată, banii nu au venit, dar conducerea spitalului afirmă că rezidenţii îşi vor primi bursele după 25 februarie. „Luna aceasta, bursele se vor da după data de 25, deoarece a fost necesară o perioadă mai lungă de timp pentru întocmirea tabelelor cu toate datele de identificare ale medicilor rezidenţi care au contract cu Spitalul Roman. Începând cu luna martie, documentaţia specifică va fi trimisă până pe data de 7, iar medicii rezidenţi îşi vor primi banii după data de 20 a fiecărei luni”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al spitalului.

Pentru ca, la finalul anilor de rezidenţiat, medicii tineri să nu mai plece în străinătate, Ministerul Sănătăţii a decis să acorde o bursă lunară de 150 de euro medicilor rezidenţi care au salariul sub 3.000 de lei. În general, salariile lor nu depăşesc 1.500 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0