Prima paginăSport

Medalii romaşcane la naționalele atletice ale copiilor

Dimensiune text

Larisa Zglimbea este dublă campioană naţională, Matei Severin (alături de antrenorul Iulian Corugă) este medaliat cu argint, iar Paul Oprea şi Amalia Corban au obţinut medalii de bronz.

Cinci medalii, dintre care două de aur, au luat reprezentanţii cluburilor din Roman la ediţia din acest an a campionatului naţional de atletism, sesiunea de vară, la categoria copii. Competiţia s-a desfăşurat în Bucureşti, în zilele 22 şi 23 iunie, şi a fost rezervată sportivilor născuţi între anii 2002 şi 2007.

Larisa Zglimbea, sportivă de la Adjud şi legitimată la Clubul Atletic Roman, a devenit campioană naţională în două probe, aruncarea suliţei şi aruncarea greutăţii, la grupa C1 (copii născuţi în 2002 şi 2003). Larisa a luat medalia de aur la aruncarea suliţei care cântăreşte 400 de grame, cu cea mai bună aruncare ce a măsurat 33,11 metri. La greutate, cu bila având masa de 2 kilograme, Zglimbea a aruncat, cel mai mult, 13,01 metri, suficient pentru a-şi adjudeca titlul de campioană naţională.

În proba de săritură în înălţime, tot la categoria C1, Matei Octavian Severin, elev al profesorului Iulian Corugă, a fost la trei centimetri de medalia de aur, una pe care şi-a dorit-o şi pe care o merita. Are calitate, stăpâneşte tehnica, este serios şi sârguincios. A trebuit să se mulţumească, dacă se poate spune aşa, doar cu medalia de argint. La câtă voinţă are, va veni şi titlul naţional. Acum, la întrecerile din această vară ale naţionalelor, a sărit 1,52 metri şi a ratat încercările de la 1,55 metri, înălţime la care a fost „adjudecat” locul I. Tot el, născut în 2003, a concurat şi în proba de alergare pe distanţa de 200 de metri şi a ocupat locul al cincilea, cu 27,97 secunde.

La triatlon, categoria C1, Paul Mădălin Oprea, sportiv pregătit de Iulian Corugă, a ocupat locul al treilea, cu un total de 1.233 de puncte. Clasarea pe podium a lui Paul s-a datorat constanţei sale în cele trei probe din concurs, în care şi-a dozat energia astfel încât să treacă în faţa unuia sau altuia care au avut evoluţii mai bune doar într-o singură probă. Locul al treilea, în clasamentul general, a fost obţinut după ce ocupase locul al cincilea în cursa de 60 de metri, cu 8,51 secunde, poziţia a opta la săritura în lungime – 4,66 metri, respectiv locul al patrulea la alergare pe distanţa de 800 de metri, timp 2:29.92.

O altă medalie, de bronz, a fost cea obţinută de Amalia Nicola Corban (LPS Roman), la grupa C2 (copii născuţI în 2004 şi 2005), în proba de aruncare a ciocanului de 2 kilograme. Amalia a aruncat 21,47 metri. Pe locul al cincilea, în aceeaşi probă, s-a clasat Gabriela Bejanaru, colega sa de la LPS Roman.

Alte rezultate bune au mai obţinut Dragoş Nicorici (LPS), al patrulea clasat la aruncarea ciocanului de 3 kilograme, respectiv Andrei Benchea (Clubul Atletic), sportiv pregătit de profesor Carmen Iederan.

„După doar zece antrenamente, Benchea a venit între primii cinci din ţară. Este de perspectivă şi am hotărât în ultima clipă să-l înscriu în concurs. Pentru mine este un rezultat foarte bun, din acest punct de vedere, mai ales că în acest an am obţinut o medalie de argint, cu Cosmin Cârlig, apoi clasări pe locurile al patrulea, al cincilea şi al şaselea cu sportivi cu mai multă experienţă. Trebuie să fim optimişti. Trebuie să ştii să pierzi şi să câştigi. Deocamdată, pentru mine este un an mai slab, dar care încă nu s-a terminat. Avem de lucru. Acum, copiii au alte preocupări şi altă mentalitate. Cu toate acestea, trebuie să dăm fiecăruia o şansă. Altfel, mă bucur foarte mult că am fost la un asemenea concurs cu peste 1.000 de participanţi, extrem de populat. Am văzut, inclusiv în probele de aruncări, copii care ar putea participa şi ar putea obţine rezultate la categorii superioare de vârstă, la juniori 3 şi, chiar, juniori 2. Îmbucurător ar fi ca ei să nu abandoneze”, a afirmat Carmen Iederan, antrenor la Clubul Atletic Roman în cadrul secţiei de aruncări.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0