Prima paginăSport

Medalii pentru luptătoarele romaşcane la naționalele de juniori

Dimensiune text

Elena Țocu este vicecampioană, iar Magdalena Caia şi Maria Stratulat au luat medalii de bronz. Clubul Atletic Roman s-a clasat pe locul al patrulea în ţară.

Elena Țocu, locul II, şi Maria Stratulat, locul III la categoria 63 de kilograme

Elena Țocu, locul II, şi Maria Stratulat, locul III la categoria 63 de kilograme

Luptătoarele pregătite de antrenorul emerit Dumitru Artene, la Clubul Atletic Roman, continuă să impresioneze prin performanţele lor, în condiţiile în care sunt legitimate la un club mic şi care nu are posibilităţi financiare pe cât ar merita, mai ales că rezultatele bune şi foarte bune sunt în regim non-stop. La finalele campionatului naţional de lupte libere, individual, juniori, desfăşurat la Craiova, în 25 şi 26 aprilie, voinicele de la Roman au cucerit trei medalii, una de argint şi două de bronz.

Elena Țocu a devenit vicecampioană naţională la categoria 63 kilograme. La aceeaşi categorie de greutate, Maria Stratulat a obţinut medalia de bronz. Cealaltă categorie la care a venit medalie pentru Clubul Atletic Roman este cea de 44 de kilograme. A fost doar de bronz şi îi aparţine Magdalenei Caia, care, cu un pic de şansă, putea cuceri titlul naţional. Tot la 44 kilograme, categorie la care Mădălina Linguraru domina în competiţiile naţionale ale cadeţilor şi juniorilor, cu câţiva ani în urmă, Adelina Vasiliu s-a clasat pe poziţia a şaptea. Patru sportive, trei medalii, club mic, rezultate mari. Clubul Atletic Roman s-a clasat pe locul al patrulea, la egalitate de puncte cu CSM Craiova, CSȘ Jimbolia şi CS Țara Bârsei Braşov, grupările care au precedat-o.

„Dacă ar fi câştigat Magda, eram pe locul I între cluburi”

Magdalena Caia, locul III la categoria 44 de kilograme (în partea stângă, pe podium)

Magdalena Caia, locul III la categoria 44 de kilograme (în partea stângă, pe podium)

Antrenorul Dumitru Artene este mulţumit, păstrând, însă, o urmă de regret: „A fost bine spre foarte bine. Dacă era un pic mai bine pregătită, ceea ce este foarte greu, în condiţiile în care ea are şi serviciu, Elena Țocu ar fi putut lua medalie de aur. Nu era imposibil, cu condiţia să se fi antrenat mai mult. Trebuie înţeles că nu a avut cum. În finală, a luptat cu craioveanca, una care este acum numărul 1 în ţară la categoria 63 kilograme şi care s-a dovedit a fi mai în formă. Elena, o sportivă cu calităţi deosebite, putea face un meci mult mai bun, concretizat cu victorie. S-a învoit de la serviciu ca să participe la naţionale. Magdalena a pierdut meciul din semifinale cu Cristina Koler, de la Oneşti, vicecampioană mondială pe care a bătut-o de cinci ori până acum, inclusiv la naţionalele de seniori. Nu s-a simţit bine, a ieşit din formă… Dacă ar fi câştigat Magda, eram pe locul întâi în competiţia intercluburi. Mi-a părut rău pentru ea. În rest, a ieşit bine. La finalul întrecerii, au fost patru cluburi cu acelaşi număr de puncte, patru. Noi ne-am clasat pe locul al patrulea, deoarece n-am avut măcar două medalii de argint sau una de aur. Federaţia de Lupte dă medalii doar pentru primele trei clasate”.

Participări romaşcane la internaţionalele României

Următorul turneu de campionat naţional va fi cel al grupei cadeţi, dar nu în mai, cum fusese programat când s-a alcătuit calendarul competiţional, ci în iulie. Până atunci, câteva dintre luptătoarele lui Dumitru Artene vor participa la Campionatele Internaţionale de Lupte ale României, cadeţi şi juniori, care vor avea loc în Bucureşti, la jumătatea lunii mai. „Mă bucură foarte mult că Gabriela Gorgos şi Ramona Caia, la cadete, respectiv Magdalena Caia, la junioare, vor reprezenta România la campionatele internaţionale. Este încă o recunoaştere a valorii lor, confirmată şi de medalii obţinute până acum. Noi, adică loturile de copii, cadete şi junioare de la Roman, rămânem acasă şi ne vedem de treabă. Vom încerca să reluăm cât mai repede antrenamentele şi la comuna Ion Creangă, şi la Săbăoani, până la sfârşitul acestei săptămâni”, a precizat Dumitru Artene.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Sandu 6 ani

    Nu se joaca maine play-off la handbal? Sau…..?