Prima paginăSport

Medalii pe caniculă la naționalele de atletism ale seniorilor

Dimensiune text

La Campionatele naționale de atletism ale seniorilor, Bianca Perie (antrenor Lucică Cucoș) a cîștigat titlul național la aruncarea ciocanului, iar Nicoleta Grasu – pe cel de la aruncarea discului.

 

Campionatele naționale de atletism ale seniorilor din acest an au avut parte de un tratament foarte călduros, peste 40 de grade la nivelul solului, ceea ce a afectat în mare proporție randamentul participanților. Cei care au valoare și vor să facă performanță sînt conștienți că și asemenea condiții fac parte din drumul către vîrf. Așa cum era de așteptat, Bianca Perie (antrenor Lucică Cucoș) a cîștigat titlul național la aruncarea ciocanului, iar Nicoleta Grasu – pe cel de la aruncarea discului. Ambele sînt de sorginte romașcană, ambele sînt lidere în țară în probele lor, ambele activează acum la cluburi din alte orașe. Bianca a aruncat mai bine decît la europenele recent consumate, 69,14 metri, în vreme ce Nicoleta a trimis discul ceva mai aproape de ceea ce își dorește, dar nu mai mult de 61,79 metri.

Cel mai bun rezultat al unui sportiv legitimat la o grupare romașcană, Clubul Atletic (CA), îi aparține lui George Adrian Neculau – vicecampion național la aruncarea suliței, cu o cea mai bună încercare de 68,79 metri. Cu un metru și zece centimetri mai puțin decît ocupantul locului I. Florin Asmarandei, de la Clubul Atletic (antrenor Carmen Iederan), a aruncat ciocanul la 57,76 metri de discul de lansare și a intrat în posesia medaliei de bronz. La 400 metri plat, Gabriel Tudorache (CA Roman, CSU Pitești) s-a clasat al patrulea. Mihaela Asmarandei (CA) a ocupat locul al cincilea la aruncarea discului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0