Home

Medalii ale atleților romașcani la naționalele școlare și la campionatul de primăvară

Marius Musteață (foto) și-a realizat baremul de participare la campionatul european.

În ultimele două zile ale lunii mai, 2015, în București au avut loc întrecerile, în paralel, ale Campionatului Național Școlar de Atletism și ale Campionatului Național de Primăvară, la juniori 1. Sportivii de la cele două grupări romașcane, Liceul cu Program Sportiv și Clubul Atletic. La competiție au participat 484 de atlețI de la 84 de cluburi din țară. Reprezentanții Romanului au ieșit în față prin clasarea pe podium în cinci probe, aruncarea discului, aruncarea greutății, aruncarea suliței, aruncarea ciocanului și săritura în înălțime, atât la feminin cât și la masculin. La întreceri au participat sportivi născuți în 1996 și după acest an, printre cei care au urcat pe podium aflându-se și juniori 2 sau 3 din Roman, chit că au concurat la grupă de vârstă superioară.

Raluca Vrabie, de la Clubul Atletic Roman, a câștigat proba de aruncare a suliței cu o cea mai bună încercare ce a măsurat 43,97 metri.

Marius Musteață, de la LPS Roman, elev al antrenorului emerit Emilian Floroiu, a luat medalii și la naționalele școlare și la naționalele de primăvară, în două probe, aruncarea greutății și aruncarea discului. La aruncarea greutății, cu bilă de 6 kilograme, Marius a ocupat locul secund cu o cea mai bună aruncare măsurată la 18,52 metri. Mai important este că atletul romașcan și-a realizat baremul de participare la campionatul european de atletism al juniorilor în proba de aruncare a greutății. Tot el a câștigat proba de aruncare a discului, cu 53,88 metri.

Carla Sescu, colega sa de la LPS, pregătită de același Emilian Floroiu, a ocupat locul al doilea la aruncarea discului cu 43,57 metri, un rezultat sub posibilitățile sale. “În ce-l privește pe Marius, sperăm să ne apropiem de 19 metri, un rezultat cotat ca foarte bun pe plan continental sau mondial. Este foarte bine că și-a realizat baremul de participare la europene. Carla a concurat mai slab de acestă dată și trebuie să progresăm”, a afirmat Emilian Floroiu.

În proba de săritură în înălțime, LPS Roman a avut două reprezentante pe podium, Ana Maria Antăl și Ana Maria Savu, eleve ale profesorului Otilia Danțiș. Antăl a sărit 1,65 metri și s-a clasat a doua în concursul junioarelor 1. Tot 1,65 metri a sărit și prima clasată, departajarea făcându-se pe seama numărului de încercări la o aceeași înălțime în perioada încercărilor anterioare. Savu s-a clasat pe poziția a treia, cu 1,55 metri. Medaliile celor două au fost dublate în concursul naționalelor școlare.

Beatrice Lucaci (LPS) a aruncat ciocanul la 40,48 metri, clasându-se a treia la școlare și a cincea la naționale. În aceeași probă de aruncarea a ciocanului, Izabela Coșa și Elena Tacu (LPS) au ocupat pozițiile a șasea și a șaptea.

Rezultate bune spre foarte bune s-au înregistrat și în proba de săritură în înălțime, masculin. Clubul Atletic Roman a ieșit în evidență prin David Ciuraru și Andrei Mărieș, elevi ai profesorilor Traian Macovei și Iulian Corugă. Rivalitatea dintre cei doi s-a concretizat, de această dată, prin clasarea pe locurile al patrulea și al cincilea, în ordinea amintită. Cei doi sunt de aceeași vârstă, la categoria juniori 2. Ambii au sărit 1,85 metri, numai că David a reușit din prima încercare. Andrei a trecut ștacheta din a doua încercare. Cei doi au continuat disputa cu ei înșiși, precum și cu cei clasați pe poziții mai bune în acest concurs, dar n-au reușit să treacă la 1,90 metri.

Alexandra Calistru (CA) a ocupat poziția a opta în proba de alergare pe distanța de 800 de metri, iar Remus Fechetă și Eduard Perie (LPS) s-au clasat pe locurile al nouălea și al zecelea la aruncarea ciocanului.

Comentarii

WORDPRESS: 0