Home

Meci foarte greu pentru HCM Roman, la Ploiești

Partida din etapa a zecea a Ligii Naționale dintre CSM Ploiești și HCM Roman va avea loc sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 12.30. Echipa gazdă este pe ultimul loc și n-are altă variantă decât cea a victoriei. HCM Roman nu se va putea baza pe Iuganu și Pavăl.

 

 

După două meciuri consecutive, fără victorie, pe teren propriu, HCM Roman are programat meci în deplasare, cu CSM Ploiești, în penultima etapă, cu numărul 10, a turului campionatului Ligii Naționale de handbal feminin.
HCM Roman va juca sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 12.30, cu CSM Ploiești, în deplasare, într-un meci care, la fel ca și în sezonul trecut, se anunță ca deosebit de important în lupta pentru evitarea retrogradării, mai ales în ce privește echipa gazdă. HCM Roman stă, încă, bine în clasament, pe locul al șaptelea între cele 11 echipe participante la întrecerea din acest sezon al Ligii Naționale. Partida dintre CSM Ploiești și HCM Roman va fi transmisă în direct de postul Digisport 1.

Pentru echipa din Roman, pregătită de antrenorul principal Corneliu Bădulescu, secondat de Dan Moisii și Viorel Lazăr, acest meci din etapa a zecea face parte din categoria celor în care să dregi rănile lăsate de precedentele confruntări, atât la propriu, cât și la figurat.

În precedentele două partide, ambele disputate pe teren propriu, HCM Roman a luat doar un punct, 22-22 cu HC Zalău și 20-24 cu ASC Corona 2010 Brașov. Sunt rezultate care afectează moralul. Este bine că nu se întâmplă acest lucru în final de campionat, când nu mai rămân variante de a recupera. Pentru CSM Ploiești este mult mai greu, cu doar două puncte adunate în opt meciuri.

 

Iuganu și Pavăl, inapte pentru joc. Horobeț și Agrigoroaei ar putea juca

 

Ana Maria Horobeț are probleme la genunchi. Din acest motiv nici nu a putut evolua etapa precedentă. După ultimul control medical, precedat și urmat de tratament – infiltrații, ar putea exista posibilitatea ca extrema dreaptă a Romanului să joace în meciul din deplasare cu CSM Ploiești. De asemenea, Raluca Agrigoroaei a avut probleme de sănătate, fiind pasibilă de o intervenție chirurgicală la apendice. „La ultimul control, medicii au spus că situația nu este gravă și că nu se impune operație. Ea trebuie să urmeze tratamentul prescris, neavând interdicție de a juca„, a afirmat Dan Moisii, consilier tehnic la HCM Roman.

Situația, nefericită, este clară în ce le privește pe Ana Maria Iuganu și Paula Pavăl. Prima dintre ele are o accidentare mai veche, care nu-i permite să joace și nici să mai facă antrenamente, deocamdată. „Paula are fractură de falangă. Ne-a bătut Dumnezeu cam tare. Era de ajuns înfrângerea în meciul cu Brașovul. Și Stoleru este accidentată. Este și riscul meseriei, dar nu îți convine când ți se întâmplâ des să te accidentezi. Despre meciul trecut? Fetele au ieșit plângând. Pivotul n-avea ce să facă. Am pierdut pe mâna noastră, mai ales după ratările din aruncări de la 7 metri. Puteam să câștigăm. Arbitrii au avut și ei rolul lor, dar nu neapărat major în ce privește deznodământul partidei. Ne așteaptă un meci greu, nu unul considerat ca un capăt de țară. Dacă-l pierde, zic eu, echipa din Ploiești este sigur căzută. Dacă se va juca bine, mă refer la noi, cu ideea de a câștiga meciul, rezultatul va fi unul bun. Am studiat jocul adversarei. Chiar dacă vom fi învinși, nu se pune problema retrogradării. Adică noi să pierdem toate meciurile care vor urma? Varianta este exclusă„, a afirmat Dan Moisii.

 

Exact cu un an în urmă și tot în etapa a zecea, meci cu Ploieștiul

 

În 18 ianuarie 2012, HCM Roman a făcut un meci de zile mari la Plopeni, în etapa a zecea a Ligii Naționale feminine de handbal, cîștigând cu 24-23 (13-9) disputa cu CSM Ploiești. Victoria era necesară ca aerul pentru gruparea din Roman, afectată, în ultima perioadă, și de disensiuni interne, soldate cu plecarea a două jucătoare și suspendarea unei a treia, plecată și ea la scurt timp. În aceste condiții, aproape de limită, handbalistele romașcane rămase în lot au preluat, hotărîte, inițiativa încă din start și au reușit să conducă la cinci goluri diferență. Nu este mai puțin adevărat că ploieștencele au reușit să egaleze și chiar să preia conducerea, la un moment dat, dar luciditatea și determinarea romașcanelor au dus la un rezultat așteptat aproape cu disperare. HCM Roman nu mai cîștigase din 8 octombrie, 30-26 cu CSM Bacău din etapa a cincea. Coincidența face ca HCM Roman să nu mai fi câștigat un meci, în actualul campionat, tot din etapa a cincea, 26-23 cu Universitatea Jolidon Cluj, în aceeași lună octombrie.

 

Etapa a zecea a campionatului 2012-2013

 

S-a jucat mai devreme de sfârșitul săptămânii meciul dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea și Dunărea Brăila, 30-22. Alte trei partide din runda a zecea se vor disputa conform următorului program: HC Zalău – Universitatea Jolidon Cluj, vineri, 18 ianuarie, ASC Corona Brașov – CSM București, Danubius Galați – HCM Baia Mare, ambele sâmbătă, 19 ianuarie.

 

Clasament

 

1 Oltchim            9        9        0       0        301-211      18
2 Baia Mare       8        6        0        2        232-209    12
3 Cluj                  9        5         1        3        254-249     11
4 Brașov             8        5        0        3        248-212     10
5 Brăila               9        5        0        4        235-227     10
6 Zalău                8        4        1        3        198-180     9
7 Roman             8        3        1        4        184-198      7
8 București        8        3        0        5        214-214      6
9 Craiova            9        1        2        6        194-235      4
10 Galați             8        1        1        6        177-222       3
11 Ploiești           8        0       2        6        178-226      2

Comentarii

WORDPRESS: 0