Material didactic „hand made”, la grădiniţe

Dimensiune text

Educatoare de la mai multe grădiniţe din zona Romanului s-au întâlnit la Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 a Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, pentru a discuta despre importanţa materialelor didactice folosite în susţinerea performanţelor preşcolarilor.

educatoare 02Moderatori ai întâlnirii au fost două educatoare din generaţii diferite, Mioara Amariei şi Smaranda Onofrei. „Creativitatea şi talentul educatoarelor în crearea materialelor intuitive necesare la activităţi este cunoscută. Tocmai de aceea, am încercat să le arătăm colegelor noastre că acelaşi material didactic poate fi folosit creativ în mai multe domenii de cunoaştere, estetica şi respectarea calităţilor psihologice având rolul cel mai important”, a precizat educatoarea Mioara Amariei.

Teoria a fost susţinută de filmuleţe realizate la grupe, care au evidenţiat materialele didactice intuitive folosite în cadrul unui joc matematic, din domeniul Știinţe, la Jocul fructelor, un joc inventat de educatoarea Mioara Amariei, şi de jocurile desfăşurate în cadrul activităţilor recreative. Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea unor produse diverse realizate în tehnica quilling de o mămică, care a făcut o demonstraţie de cum se pot face materiale didactice, unele realizate împreună cu copiii, şi folosite, apoi, în diverse activităţi la grupă. Activitatea a reunit educatoare de la şcolile Stăniţa, Valea Ursului, Băluşeşti şi structurile acestora şi cele două grădiniţe, cu program normal şi program prelungit, patronate de Școala „Alexandru Ioan Cuza”.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • anca 6 ani

    Felicitari!!