Home

Matei Severin şi Larisa Zglimbea, medaliați cu bronz la naționale

Ștafeta de 4×1 tur a Clubului Atletic Roman s-a clasat pe locul al patrulea, la Campionatul Naţional de Atletism al grupelor de copii, C1, C2 şi C3. 

Două medalii au cucerit sportivii legitimaţi la Clubul Atletic Roman, la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Atletism, indoor, al grupei de vârstă copii, cu categoriile C1, C2 şi C3, sportivi născuţi în 2002 şi 2003, 2004 şi 2005, respectiv 2006 şi 2007. Performerii acestei ediţii, de la clubul amintit, sunt Matei Octavian Severin (foto, alături de antrenorul Iulian Corugă) şi Larisa Georgiana Zglimbea, ambii medaliaţi la grupa C1.

Matei Severin, sportiv născut în 2003 şi care promite o carieră frumoasă, având şi tehnică bine pusă la punct, a ocupat poziţia a treia în proba de săritură în înălţime, cu cea mai bună încercare reuşită care a măsurat 1,40 metri. Elevul antrenorului Iulian Corugă a trecut, din prima, peste ştacheta ridicată la 1,40 metri, la fel ca şi în cazul săriturilor de la înălţimi inferioare. A încercat şi la 1,44 metri, dar a ratat toate cele trei sărituri pe care le-a avut la dispoziţie. El putea să obţină medalia de argint, dacă ar fi trecut peste ştacheta de la 1,44 metri din cea de a doua încercare, întrucât sportivul care a ocupat locul secund a trecut peste 1,40 metri abia din cea de a treia încercare, într-o probă în care învingător a fost Mihai Ilii (CSȘ Buzău), cu 1,60 metri.

Cealaltă medalie de bronz a fost luată de Larisa Zglimbea, sportivă cu dublă legitimare, la Școala numărul 3 Adjud şi la Clubul Atletic Roman. Larisa, atletă născută în 2002, a ocupat locul al treilea în proba de aruncare a greutăţii, cu 12,54 metri, rezultat stabilit din prima încercare. De altfel, ea era pe primul loc după prima serie de aruncări, dintre cele şase câte sunt de toate, dar a fost depăşită, apoi, de alte două concurente.

Un alt rezultat foarte bun, locul al patrulea, a fost cel realizat de ştafeta masculină, 4×1 tur de pistă, a Clubului Atletic Roman, pregătită de Iulian Corugă şi formată din Matei Octavian Severin, Paul Mădălin Oprea, Marian Adrian Petrila şi Alexandru Marian Leancă. Ștafeta romaşcană a alergat cei 4×180 metri în timpul 1:49.87, cu 61 de sutimi de secundă mai mult decât a făcut-o echipa clasată pe poziţia a treia. Rezultatul în această probă este unul pe care Romanul nu l-a mai avut de mult timp.

Paul Mădălin Oprea s-a clasat pe poziţia a 13-a la alergare pe distanţa de 800 metri, iar Denisa Bugan, tot de la Clubul Atletic, a fost a 18-a la triatlon, o probă combinată alcătuită din sprint (60 metri plat), săritura în lungime şi alergare pe distanţa 800 metri.

La naţionalele din acest an ale categoriei copii au participat 969 de concurenţi, de la 113 cluburi.

Comentarii

WORDPRESS: 0