Home

Matei Octavian Severin este dublu campion naţional

Elevul profesorului antrenor Iulian Corugă a reuşit rara performanţă de a câştiga două probe în acelaşi timp, la sărituri în înălţime şi lungime.

Rezultat foarte mare! Ce a reuşit romaşcanul Matei Octavian Severin la Campionatul Naţional de Atletism din Bucureşti, categoria copii, de la sfârşitul săptămânii trecute, 5-6 aprilie, este foarte greu de repetat. Matei a devenit dublu campion naţional la grupa C2, copii născuţi în 2003 şi 2004, concurând simultan în două probe, săritura în înălţime şi săritura în lungime. În spatele acestor numere care se pun în faţa metrilor sau a secundelor stau ore de antrenamente, zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună. Este vorba de profesionalism, de renunţări, de modestie, de hărnicie.

Matei Octavian Severin şi antrenorul Iulian Corugă

Matei Octavian Severin şi antrenorul Iulian Corugă

Campionii lui Iulian Corugă. Remember

După un concurs de la sfârşitul anului trecut, profesorul Iulian Corugă avea motive să fie mulţumit, dar mai păstra rezerve în a-şi lăuda elevii: „Matei Severin a scos un rezultat modest la lungime acum. Știu că poate mult mai mult. Sper într-un 4,80 metri cu care, la vară, să câştige proba la naţionale, iar la viteză să iasă între primii trei, ţinta fiind unul dintre primele două locuri. Alături de Mărieş, la săritura în înălţime, dar la o categorie mai mare de vârstă, este cel mai bun sportiv din grupa mea. Nu a ratat nicio medalie la lungime şi viteză. Este băiat foarte bun. Să mai crească. Mădălin Oprea a participat în 2013 bine în concursuri, la o categorie superioară, C1. Mă interesează ce va fi în 2014. Cu el voi face tot triatlon, la C1. Trebuie mai mult ajutat. E un copil care poate fi şi trebuie încurajat mai mult. Suntem în faza de încărcare. Copiii să-şi vadă de antrenament şi de şcoală. Să se ţină de treabă mai mult decât până acum”.

Modestia, priceperea şi hărnicia aduc rezultate mari

Matei Octavian Severin a luat două medalii de aur, în două probe diferite, nemaiavând cum să concureze şi într-o a treia.

Titlul de campion naţional la săritura în înălţime a fost obţinut detaşat, dacă este să ne uităm doar la cifre. A încheiat concursul pe locul I sărind cu 9 centimetri mai mult decât al doilea clasat. Puteau fi şi mai mulţi centimetri, dar şi organismul uman are limite, unele pe care romaşcanul le-a depăşit. Nu sunt deloc relevante, pentru neaveniţi, încercările sale în proba amintită, pe parcursul competiţiei. Iată-le: 1,10 metri din prima încercare, 1,20 metri dintr-a doua, 1,25 metri din prima încercare. Par fluctuante reuşitele sale, dar factorii care intervin sunt mai mulţi în timpul întrecerii. Urmează: 1,28 metri din a doua încercare, 1,31 dintr-a doua, moment în care era deja campion. Matei mai sare 1,34 metri, din prima încercare. Mai are dreptul la o singură săritură, la 1,37 metri, pe care o ratează.

Al doilea titlu vine la săritura în lungime: 4,82 metri, 4,24 metri, depăşire de prag, 4,51 metri, 4,68 metri. Prima încercare a fost şi cea mai bună. Matei simţea că are un concurent serios în lupta pentru titlu şi a forţat şi la ultimele încercări. Aşa a făcut şi partenerul de întrecere, care a reuşit 4,76 metri din ultima încercare, suficient pentru locul secund.

„A făcut record personal în ambele probe, la lungime şi la înălţime. Sunt rezultate foarte, foarte bune. Este primulMatei Octavian Severin lui titlul. De fapt, sunt primele lui două titluri de campion naţional. A fost un concurs dificil. Mă refer aici la organizare. Severin a fost nevoit să concureze aproape în acelaşi timp la două probe. Ce pot să spun? Sunt foarte bucuros. Matei este un copil care ascultă. Sunt foarte mulţumit. Să te deplasezi de la o probă la alta, să te concentrezi şi să mai şi câştigi. Am mers pentru medalie. La înălţime au fost 12 concurenţi, iar la lungime au fost 38. Nici n-a avut timp de săriturile de încălzire. Aglomeraţie, zgomot. Între timp se disputau şi alte probe. Este un copil talentat. Poate ajunge un sportiv mare”, a spus Iulian Corugă.

Acelaşi antrenor i-a mai avut în concurs pe Paul Mădălin Oprea şi pe Erica Tereza Farcaş. Paul s-a clasat pe locul al şaselea la triatlon, iar Erica pe al şaptelea la săritura în înălţime. „Erica poate lua medalie la vară. Paul putea lua bronz şi acum, pentru că sportivii ceilalţi nu-s de speriat. Este mai emotiv. La lungime a fost aproape de recordul personal”, a completat Corugă.

Diana Eusebia Mărtinaş, de la LPS Roman, a ocupat locul al patrulea la triatlon. Eleva Otiliei Danţiş s-a clasat pe locul secund la 60 metri plat, pe al şaselea la lungime şi pe al şaptelea la 800 metri, în cadrul triatlonului.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • irina 9 ani ago

    BRAVO MATEI!.. asa sa fii tot timpul -un campion. Felicitari si parintilor care stiu sa valorifice talentul unui copil.Asta o sa-l ajute in viata, sa vrea mereu sa faca mai mult, sa fie ambitios si sa se impuna prin munca si seriozitate.Nu e deloc de neglijat asa un talent.