Măsuri suplimentare pentru trierea pacienților, la Spitalul Roman

HomeSanatate

Măsuri suplimentare pentru trierea pacienților, la Spitalul Roman

 

Autoritățile au anunțat marți, 31 martie, măsuri suplimentare luate la Spitalul Municipal de Urgență Roman pentru siguranța pacienților și a angajaților.

„Trecem de la o etapă la alta în această luptă pe care cu toții o ducem pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Lucrurile sunt într-o continuă dinamică și facem tot ceea ce ține de noi și de cunoștințele noastre pentru a implementa toate procedurile necesare pentru a limita răspândirea virusului. Este foarte important ca, pe lângă respectarea recomandării de a sta cu toții în propria locuință, să luăm măsuri suplimentare pentru a proteja cadrele medicale din Spital. Astăzi, două containere speciale vor fi amplasate în curtea Spitalului, în locul cortului cu care ne-a ajutat Armata, pentru a se efectua o triere cât mai bună a pacienților care vin pentru urgențe. În aceste containere, pacienților care se adresează CPU li se evaluează starea de sănătate, după care li se acordă asistența medicală necesară. În curtea Spitalului nu se mai permite accesul cu autoturismele, toată zona a fost dezinfectată, iar fiecare angajat și pacient trece printr-o procedură de dezinfecție atât la intrarea, cât și la ieșirea din unitatea medicală”, a precizat primarul Lucian Micu.

El a mai precizat că primul aparat de diagnosticare moleculară de tip Real Time PCR urmează să ajungă la spital în aceste zile, iar prin intermediul acestuia se vor putea face teste de depistare a infecției cu coronavirus COVID-19 la Roman, pe loc, fără ca analizele să fie trimise, ca până acum, la centrul de la Iași.

„Cadrele medicale care vor opera pe acest aparat vor merge, în aceste zile, la Institutul Național de Boli Infecțioase «Prof. Dr. Matei Balș» București, unde au fost programate pentru a fi instruite cu modalitatea de interpretare a rezultatelor. Imediat ce ajunge aparatul, sperăm că obținem și avizele de funcționare cât mai repede, mai ales că respectăm toate protocoalele medicale cerute în astfel de situații.

După cum v-am informat anterior, Primăria Roman a demarat procedurile de achiziționare de aparatură nouă pentru secția ATI – un ventilator mecanic, cinci monitoare multiparametri și trei aspiratoare chirurgicale. Ținem legătura zilnic cu furnizorii acestor aparate, pentru a ne asigura că ele vor ajunge la Spitalul Roman cât mai repede.

Voi continua să vă țin la curent cu ceea ce facem pentru a preveni răspândirea și îmbolnăvirea cu noul coronavirus și fac apel la dumneavoastră să vă informați din surse sigure și, la fel de important, să rămâneți în casă!”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0