Prima paginăActualitate

Măsuri speciale de protejare a monumentului istoric „Palatul Cnejilor” din comuna Ceahlău

Măsuri speciale de protejare a monumentului istoric „Palatul Cnejilor” din comuna Ceahlău

Dimensiune text

În urma analizelor din teren asupra stării monumentului istoric „Palatul Cnejilor” din comuna Ceahlău, Prefectura Neamț a propus o serie de măsuri pentru punerea în siguranţă a celor două turnuri ale clădirii, astfel încât siguranța turiștilor să nu fie periclitată.

Astfel, s-a dispus interzicerea accesului cetăţenilor în curtea interioară prin zona pietonală, pe sub intrarea principală cu arc. De asemenea, s-a hotărât limitarea şi îngustarea culoarului de trecere a celor două căi de acces actuale, adiacente turnurilor, pentru a permite accesul în siguranţă a persoanelor în curtea interioară. Zona va fi semnalată cu un panou de avertizare asupra pericolului de prăbuşire a elementelor de zidărie din piatră, dar vor fi amplasate și benzi de marcare a pericolului şi de interzicere a accesului în zonele de risc.

S-a stabilit limitarea şi restricţionarea accesului auto de trafic greu (> 3,5 tone) pe strada adiacentă monumentului istoric, precum şi amplasarea indicatorul rutier corespunzător. Până la începutul lunii august se așteaptă efectuarea, în regim de urgenţă, de către laborator autorizat, a unui studiu geotehnic, în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru consolidarea monumentului istoric.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0