Prima paginăActualitate

Măsuri de prevenire a incendiilor cu ocazia curăţeniei de primăvară

Măsuri de prevenire a incendiilor cu ocazia curăţeniei de primăvară

Dimensiune text

 

Membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-au întrunit, joi, 16 martie, în sala de ședințe a Primăriei Roman. Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat prezentarea planului de măsuri pentru salubrizarea cursurilor de apă și căilor de comunicații din municipiul Roman, prezentarea planului de măsuri pentru reducerea numărului de incendii generate de arderea de miriști, de vegetație uscată și resturi vegetale, precum și prezentarea raportului activităților CLSU Roman din anul anterior.

Astfel, conform planului de măsuri de prevenire a incendiilor cu ocazia curăţeniei de primăvară, este interzisă efectuarea igienizării şi a curăţeniei de primăvară prin arderea resturilor menajere , a furajelor sau a vegetaţiei uscate din grădini, curţi, islazuri, terenurilor agricole, baze furajere, fără permis de lucru cu foc deschis. Se interzice depozitarea sau arderea resturilor rezultate în urma curăţeniei de primăvară pe domeniul public al municipiului Roman.

Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 metri faţă de locurile cu pericol de explozie:  gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi, respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc, fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.

Este interzisă depozitarea materialelor lemnoase, furaje, sau alte materiale combustibile sau inflamabile (butelii, bidoane cu produse petroliere), în podurile locuinţelor sau în magazii, șoproane sau alte spaţii fără mijloace de prevenire şi stingere a incendiilor.

Nerespectarea măsurilor menţionate mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează conform legislaţiei în vigoare.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0