Prima paginăActualitate

Mașinile trebuie echipate cu cauciucuri de iarnă

Dimensiune text

Polițiștii le amintesc șoferilor că scăderea temperaturilor înseamnă și echiparea autoturismelor cu cauciucuri de iarnă.

 

 

Pentru o călătorie sigură în condiții de carosabil umed, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere, să manifeste atenție sporită la ce se întîmplă în trafic și să adopte o manieră preventivă de condus.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, polițiștii rutieri reiau recomandările adresate conducătorilor auto și îi sfătuiesc să adapteze viteza la condițiile de trafic, să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față și să sporească atenția atunci cînd carosabilul este umed, iar vizibilitatea este redusă din cauza ploilor.
Trebuie ținut cont și de faptul că, în astfel de situații, pietonii tind să nu respecte regulile de circulație, iar distanța de frînare crește considerabil. În comunicatul emis de Inspectoratul General al Poliției Române, conducătorilor auto li se mai recomandă să reducă viteza la intrarea și ieșirea din pasajele subterane, atunci cînd vizibilitatea este influențată de trecerea de la lumina naturală la cea artificială sau invers.

Avînd în vedere particularitățile sezonului de toamnă-iarnă, recomandăm conducătorilor auto ca înainte de plecarea în cursă să verifice funcționarea instalației de climatizare, dezaburire, a ștergătoarelor și existența lichidului de ștergere/degivrare a parbrizului. Totodată, în contextul în care la altitudini înalte au apărut condițiile de iarnă, îi informăm pe participanții la trafic despre faptul că, dacă circulă în astfel de zone, trebuie să ia măsuri pentru dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă sau lanțuri ori alte echipamente antiderapante omologate, după caz„, se mai arată în comunicatul IGPR.
În legislație nu se face referire la o dată calendaristică începînd de la care este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă, ci se prevede faptul că acestea sînt obligatorii atunci cînd se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0