Mașinile înmatriculate în străinătate, verificate de poliţişti

HomeActualitate

Mașinile înmatriculate în străinătate, verificate de poliţişti

 

În perioada 18 – 20 octombrie, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, au acţionat pe linia verificării modului în care proprietarii autoturismelor înmatriculate în alte state respectă legislația privind circulația pe drumurile publice din România.

În primele două zile ale acțiunii, au fost verificate de poliţiştii rutieri peste 600 de autovehicule, dintre care 70 înmatriculate în alte state. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 487 de sancțiuni contravenționale, din care 482 pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Din totalul acestora, 21 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

„În cadrul acţiunii, au fost reținute 50 de permise de conducere, patru aparținând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 21 de certificate de înmatriculare, trei dintre acestea aparținând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, două au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și una pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto. Pe parcursul acţiunii, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere”, informează IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0