HomeActualitate

Masa de Paşte ne usucă buzunarele

Pentru a putea avea toate preparatele tradiţionale pe masa de Paşte, romaşcanii trebuie să scoată din buzunar de la câteva zeci de lei, până la câteva sute de lei, în funcţie de numărul de membri ai familiei.

În Hala Centrală, precum şi la carmageriile din oraş, comercianţii au scos deja miei pe tarabe, aceştia putând fi achiziţionaţi la un preţ cuprins între 21 şi 23 de lei pe kilogram.

De pe masa de Paşte nu poate să lipsească nici tradiţionala pască. La magazinele brutăriilor din localitate se poate cumpăra o pască cu brânză, la un preţ cuprins între 18,5 şi 20 de lei, pe când cele cu ciocolată sau cu smântână ajung la 19,5 lei bucata. Gospodinele care vor să pregătească acasă o pască au posibilitatea de a cumpăra în această perioadă brânză de vaci cu 12 lei kilogramul.

Cozonacii, produs tradiţional care nu lipseşte de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor, poate fi cumpărat la preţuri de la 12 la 15 lei kilogramul.

De asemenea, zilele acestea, romaşcanii pot cumpăra ouă, fie direct de la producători, fie de la magazine, preţurile situându-se între 40 şi 50 de bani bucata.

Comentarii

WORDPRESS: 0