Home

Mărţişor la oină pentru fetele de la Gherăeşti şi Școala „Alexandru Ioan Cuza”

Antrenorul Ioan Chifan

Antrenorul Ioan Chifan

Cea de a doua ediţie, feminină, a Cupei Mărţişorului la oină, desfăşurată în sala de sport a Școlii „Vasile Alecsandri” din Roman, a avut ca învingătoare echipa Școlii generale din Gherăeşti, cea care a fost învinsă pe parcursul competiţiei de cea a Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Roman.

Cel mai important este şi că elevele de la celelalte trei instituţii de învăţământ care au fost reprezentate, ale şcolilor din Pildeşti, Bozieni şi Școala „Mihai Eminescu” din Roman, au concurat şi s-au bucurat de joacă şi de sport.

Clasamentul după cea de-a doua ediţie a competiţiei amintite, ediţia 2014, arată astfel: 1. Gherăeşti – 10 puncte, 2. Școlile „Mihai Eminescu” şi „Alexandru Ioan Cuza” din Roman – 9 puncte, 4. Școlile Pildeşti şi Bozieni – 6 puncte.

Rezultate: Gherăeşti – Pildeşti 7-0, M. Eminescu – Bozieni 6-0, Bozieni – Gherăeşti 1-11, Cuza – M. Eminescu 2-2, Gherăeşti – Cuza 4-5, Pildeşti – Bozieni 0-0, M. Eminescu – Gherăeşti 1-10, Pildeşti – Cuza 0-0, Pildeşti – M. Eminescu 0-2, Cuza – Bozieni 0-0.

„O surpriză a fost în acest concurs. Echipa Școlii «Alexandru Ioan Cuza» a reuşit să o învingă pe cea din Gherăeşti. Se vede acum că echipele se apropie ca valoare şi că atracţia către oină, către sport, este ceva mai mare. Mie mi-a plăcut cum au jucat şi fetele de la Pildeşti, chiar dacă sunt începătoare şi ele. Sufletul concursului a fost profesorul Mihai Blaj. Ambiţiile sunt mari, spectacolul a fost frumos, exact pe potriva unei cupe a primăverii. Mai trebuie şi un pic de lucru şi, apoi, de experienţă. Deocamdată, nu ştiu dacă dintre cele cinci echipe se va alege una de nivel naţional. Este bine că există concurenţă. De aici apare şi valoarea. Mulţumim pentru găzduire şi organizare conducerii şi profesorilor de la Școala «Vasile Alecsandri» din Roman”, a spus Ioan Chifan, antrenor la echipele masculine de oină juniori 1, 2 şi 3, campioane naţionale, în ultimii doi ani, ale CS Biruinţa Gherăeşti.

Comentarii

WORDPRESS: 0