Prima paginăSport

Marsat este câştigătoare a Cupei „1 Decembrie” la minifotbal

Dimensiune text

Echipa lui Bogdan Enache este pe primul loc şi în campionatul de minifotbal al Romanului.

Echipa de minifotbal Marsat a câştigat, în acest an, Cupa „1 Decembrie”, competiţie organizată tot de Oz-er Golden Roman, la fel ca şi campionatul municipal, cu sprijinul Primăriei Roman. Formaţia învingătoare este şi ocupantă a locului I în Campionatul Municipal de minifotbal al Romanului, divizia A.

Consecvenţa şi încrederea în propriile forţe duc la rezultate

Marsat stă de mult timp „la pândă” în campionatul de minifotbal al municipiului Roman. An de an a lucrat cu răbdare, fără presiunea rezultatelor mari imediat obţinute. Sezonul competiţional 2014-2015, ajuns abia la jumătate, se arată a fi cel favorabil şi aşteptat. La sfârşitul săptămânii trecute s-au disputat meciurile din ediţia a şasea a Cupei „1 Decembrie”. Marsat a ocupat locul I, cu emoţii, după finala disputată cu Kapri. Cele două echipe se aflau la egalitate, 3-3, la finalul timpului regulamentar de joc. Departajarea s-a făcut în urma loviturilor de la 7 metri. A fost 7-6 pentru Marsat. Echipa învingătoare i-a avut pe lista marcatorilor pe Boboc, Paveliuc şi Tălmăcel, până a se ajunge la episodul final, al loviturilor decisive.

cupa 02„În prima serie au dat toţi gol, de la noi şi de la ei. Din fericire, în a doua serie de lovituri, noi am înscris de fiecare dată. De la ei a ratat Ghidarcia. Îmi pare rău pentru el, îl apreciez ca jucător, dar eu ţin cu echipa mea la care sunt şi manager, şi antrenor, şi jucător. Este un cumul de funcţii pe care mi-l asum. Nu sunt prea mulţumit de felul în care se exprimă pe teren jucătorul care este şi antrenor”, a afirmat Bogdan Enache, managerul echipei Marsat.

Până să ajungă în finala pe care a şi terminat-o fericit, Marsat a avut de furcă în grupă. A ocupat doar locul secund, la golaveraj, după Siretul Sagna. Boboc a fost cel care a înscris golul victoriei, 1-0, cu Siretul. A urmat o victorie la diferenţă de trei goluri, 5-2, cu Pro Moldoveni. Boboc a înscris iar. Celelalte goluri ale chipei Marsat au fost marcate de Tălmăcel (2), Călinescu şi Vlaicu. În ultimul meci din grupă a fost înfrângere, 2-3 cu Glissando, golurile înscrise de Aruxandrei şi Călinescu nefiind suficiente pentru ocuparea locului I în grupă, cel pe care s-a situat Siretul Sagna. În semifinala cu Interamal, învingătoarea de anul trecut, Marsat a învins cu 2-1, golurile câştigătoarei din acest an fiind marcate de Călinescu şi Boboc. În finala mică s-au întâlnit Siretul şi Interamal. Era 2-2 la terminarea timpului regulamentar. S-a terminat 5-4 pentru Siretul, după loviturile de la 7 metri.

La ediţia 2014 a Cupei „1 Decembrie” au participat: Marsat, Kapri, Fiesta, Siretul Sagna, Interamal, Pro Moldoveni, Fiesta, Glissando şi ABC Wood.

La festivitatea de premiere, oficiată de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu şi de consilierul Petrică Căpraru, au fost înmânate cupe şi diplome echipelor de pe podium.

Lotul Marsat: Gabriel Chelaru, Adrian Hanganu, Luigi Robu, Adrian Vlaicu (căpitanul echipei), Ionuţ Călinescu, Ovidiu Tălmăcel, Alexandru Aruxandrei, Marian Câşnuţă, Marian Paveliuc, Bogdan Enache, Silviu Boboc, Ioan Diaconu şi Ștefan Enache.

A şasea ediţie a Cupei „1 Decembrie”

Radu Gheorghian (organizator de competiţie): „Ne aşteptam la o participare mai numeroasă. Din anumite motive, unele dintre echipele care joacă în campionatul municipal nu au putut să participe şi la această competiţie. Pe de altă parte, ca şi în fiecare dintre ediţiile precedente, au fost orgolii mari între echipe. Cele care n-au reuşit să adune puncte pe măsura dorinţei, în campionat, au încercat acum să demonstreze că pot învinge. Au fost şi echipe, înscrise în competiţie, care n-au reuşit să adune toţi jucătorii din lot. Oamenii care au lipsit erau la serviciu şi nu s-au putut învoi, lucru de înţeles. Au fost şi echipe cu şapte sau opt jucători la teren. Mulţumim primarului Laurenţiu Dan Leoreanu pentru atenţia acordată acestui eveniment. Prin auto-finanţare, echipele de pe primele locuri au luat şi nişte bani. S-au înţeles între ele să pună deoparte de la început şi să aibă parte, din ce s-a adunat, cei mai buni”.

„Chiar ne-am propus să câştigăm, inclusiv campionatul”

Bogdan Enache: „Sunt mulţumit în ce priveşte organizarea acestei competiţii, din toate punctele de vedere. Cel mai mulţumit sunt de rezultatul echipei mele. Avem acelaşi lot, în cea mai mare parte a sa, de trei sau patru ani. Nu am schimbat mulţi jucători. Anul acesta au venit trei jucători. Paveliuc, Enache, Diaconu, Vlaicu, Enache, Călinescu, Boboc sunt împreună de mult timp şi se vede omogenitatea. Anul trecut am pierdut finala, cu gol primit în ultima fază a meciului. Acum a ieşit bine, la cea de a şasea ediţie. Băieţii se cunosc foarte bine şi relaţiile de joc sunt pe măsură. Se completează unul cu altul. Fiecare îşi ştie locul. Suntem o echipă. Ce ne-am propus la începutul Cupei am şi reuşit. De asemenea, la începutul campionatului municipal, ne-am propus să fim pe locul I, ceea ce am şi reuşit la finalul turului. Am pierdut în prima etapă, cu ABC Wood şi, apoi, am câştigat toate cele zece partide disputate, chit că n-am avut lotul complet la toate meciurile. Când suntem toţi, nu ne este frică de niciuna dintre celelalte echipe. Kapri, Interamal sau ABC Wood, spre exemplu, au jucători foarte buni. Acum încep să se vadă rezultatele muncii noastre. Declar, cât se poate de categoric, că vrem să câştigăm campionatul în acest sezon. Nu vreau să evidenţiez pe unul sau altul dintre jucători. Suntem echipă şi merităm locul I”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0