Home

Marius Musteață a luat patru medalii la naționalele atletice

Atletul romaşcan a urcat pe podium în probele de aruncare a discului şi aruncare a greutăţii.

Atletul romaşcan Marius Constantin Musteaţă, sportiv cu dublă legitimare la Liceul cu Program Sportiv şi Clubul Atletic, elev al antrenorului emerit Emilian Floroiu, a reuşit o performanţă greu de realizat: patru medalii la o aceeaşi ediţie a unui campionat naţional. Mai mult, el este născut în 1997, deci este încă junior, categorie la care este, bineînţeles, medaliat. A luat patru medalii la un campionat naţional de atletism rezervat categoriilor seniori şi tineret. Este vorba despre naţionalele care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, 25 şi 26 iulie, pe arena „Nicolae Dobrin” din Piteşti.

În prima zi de concurs, sâmbătă, el a devenit dublu vicecampion naţional de seniori şi tineret, în proba de aruncare a discului, cu 47,78 metri.

Duminică seara, de la ora 18, au avut loc întrecerile din reuniunea a doua a campionatelor naţionale. Musteaţă a concurat la aruncarea greutăţii şi a urcat, din nou, de două ori, pe podium. Cu o cea mai bună aruncare de 17,10 metri, realizată din cea de a treia încercare, romaşcanul a urcat pe treapta a treia a podiumului la seniori şi pe cea de a doua, la tineret. A mai avut alte patru încercări reuşite, care au măsurat 16,14 metri, 16,55 metri, 17,07 metri şi 16,89 metri. Locul întâi i-a revenit lui Andrei Gag (CSU Suceava), sportiv născut în 1991.

În proba feminină de aruncare a greutăţii, Lenuţa Burueană (LPS şi Ceahlăul Piatra Neamţ), tot junioară, a fost dublu medaliată cu aur la seniori şi tineret, cu 15,97 metri.

La naţionalele de la Piteşti a mai luat medalii Roxana Perie – argint la seniori şi tineret la aruncarea ciocanului.

Următoarele concursuri atletice sunt Campionatul Balcanic al seniorilor (Piteşti, 1-2 august), respectiv Campionatul Naţional al juniorilor 1.

Comentarii

WORDPRESS: 0