Prima paginăSport

Marius Constantin Musteață este vicecampion balcanic

Dimensiune text

La sfârşitul săptămânii trecute, la Piteşti, pe stadionul „Nicolae Dobrin” s-au desfăşurat întrecerile Campionatului Balcanic de Atletism al juniorilor 1. Un rezultat remarcabil l-a obţinut Marius Constantin Musteaţă, de la Liceul cu Program Sportiv Roman. Elevul antrenorului emerit Emilian Floroiu a devenit vicecampion balcanic la aruncarea greutăţii, după o cea mai bună încercare ce a măsurat 18,72 metri. El a fost depăşit de Andrei Rareş Toader, colegul său de la naţională, cel care, cu 20,99 metri, a stabilit un nou record naţional la aruncarea greutăţii de 6 kilograme, la juniori 1.

Musteaţă, sportiv născut în 1997, a concurat şi în proba de aruncare a discului şi s-a clasat pe poziţia a şasea, cu o cea mai bună încercare de 49,18 metri. A fost cea de-a şasea încercare şi ultima din concurs, cea mai bună de până atunci fiind a cincea, 46,80 metri.

Cele mai frumoase rezultate de la Balcaniadă, două medalii de aur, le-a obţinut Lenuţa Burueană, din Piatra Neamţ. Colegă la lotul naţional cu romaşcana Carla Francesca Sescu, de la LPS Roman, Burueană a câştigat probele de aruncare a discului, 49,42 metri, respectiv aruncare a greutăţii, 15,13 metri.

La Campionatul Balcanic au participat 340 de atleţi, din 14 ţări.

COMENTARII

WORDPRESS: 0