Home

Marius Ambrosi, premiat pentru întreaga activitate de cronicar sportiv

Fostul nostru coleg de redacție Marius Ambrosi, acum redactor al rubricii Sport a Ziarului de Roman, a primit din partea consiliului director al revistei “Sportul băcăuan” una dintre cele 13 distincții acordate unor sportivi, antrenori și ziariști sportivi pentru activitatea din anul 2013.

Talentat cronicar sportiv, cinstit și dedicat scriiturii corecte, Marius apare în galeria premiaților acestei reviste alături de “Cel mai bun sportiv al județului Bacău” – Mirela Lavric (CSM Onești), de un “Cetățean de onoare al fotbalului băcăuan” – Emerich Dembrovschi (fost component al echipei Dinamo Bacău și al Lotului național), de “Cei mai buni conducători de club” – Relu Auraș (SCM Bacău) și Gabriel Lupu (CSM Bacău 2010), de “Cel mai bun antrenor băcăuan” – Florin Grapă (echipa de volei feminin Știința Bacău), de “Cetățenii de onoare ai sportului băcăuan” – Szabo Ecaterina (campioană olimpică și mondială la gimnastică) și Maria Torok-Duca (fostă componentă a echipei de handbal Știința Bacău și a Lotului național), de “Cei mai buni sportivi ai municipiului Bacău” – voleibalista Alexandra Sobo (Știința Bacău și Lotul național) și boxerul Mihai Nistor (SCM Bacău), dar și de premianții revistei – Cristina Pîrv (componentă a Lotului național de volei, pentru întreaga activitate sportivă), Costin Alexandrescu (pentru cel mai bun blog sportiv al anului 2013, BacăulSportiv.ro) și Ionuț Brânzei (pentru fotografie sportivă).

Marius Ambrosi a fost distins pentru întreaga activitate jurnalistică. Iubitorii sportului i-au putut citi articolele, în ultimii circa 20 de ani, în Monitorul de Bacău, Ziarul de Bacău, Ziarul de Roman și chiar în revista Sportul băcăuan, l-au văzut pe un post local de televiziune și l-au citit, un timp, chiar în presa sportivă centrală. Deși nu cochetez prea mult cu sportul, chiar și eu mă număr printre fanii lui. Îi admir tăietura elegantă a frazei, titlurile incitante, de multe ori metaforice, îi invidiez precizia documentării și insistența asupra detaliilor. Opune permanent corectitudinea și onestitatea minciunii și tendințelor absconse și se dovedește mereu neîmpăcat cu fățărnicia, cu frivolitatea și mai ales cu parșivenia, motiv pentru care l-am crezut, de multe ori, ciufut.

Cred că acum a primit primul său premiu pentru activitatea profesională. Îl merita demult, iar într-o eventuală antologie a presei sportive băcăuane articolele lui sigur ar avea un loc distinct.

Material preluat din Ziarul de Bacau

Comentarii

WORDPRESS: 1