Prima paginăSport

Marin, Agrigoroaei și Iuganu, convocate la loturile naționale

Dimensiune text

Luciana Marin, Raluca Agrigoroaei și Ana Maria Iuganu, toate trei componente ale echipei de primă ligă Handbal Club Municipal Roman, au fost convocate la loturile naționale de seniori, A și B, ale României, cu care se află în pregătire în acest moment.

 

 

Campionatul Ligii Naționale feminine de handbal s-a întrerupt duminică, 23 septembrie, odată cu disputarea meciurilor din etapa a patra. Motivul acestei întreruperi îl constituie reunirea loturilor naționale A și B, în vederea acțiunilor programate săptămîna aceasta și săptămîna viitoare. La lotul A, al cărui antrenor principal este Gheorghe Tadici, iar secunzii sînt Florin Pera (fost la Tomis Constanța) și Bogdan Burcea (SCM Craiova), au fost convocate și Luciana Marin (centru) și Raluca Agrigoroaei (pivot. Cele două handbaliste se află, de luni, la Rîmnicu Vîlcea, alături de celelalte 30 de handbaliste chemate de Tadici la națională.

În ziua amintită a fost efectuată și vizita medicală, după care s-a trecut la programul de pregătire. În această săptămînă, joi și vineri, sînt programate două meciuri de verificare ale lotului României, în compania campioanei țării, Oltchim Rîmnicu Vîlcea. Jucătoarele de la lot care sînt de la Oltchim vor evolua într-un meci la națională și în celălalt la echipa de club.

De vineri, lotul național își va muta sediul la Oradea, unde, în 2 și 3 octombrie, vor fi susținute două meciuri de verificare în compania reprezentativei Olandei. Acțiunea lotului național se va încheia cu participarea la Trofeul Carpați, programat în 7 și 8 octombrie, tot la Oradea, turneu la care vor mai lua parte reprezentativa secundă a României și naționalele Ucrainei și Ungariei.

Ana Maria Iuganu, extrema stîngă de la HCM Roman, a fost convocată la naționala B și va avea posibilitatea să-și înfrunte coechipierele de la club în meciul de la Trofeul Carpați.

Lotul HCM Roman, pregătit de Corneliu Bădulescu, Dan Moisii și Viorel Lazăr, a reluat antrenamentele după victoria (23-15) din campionat de la Filiași, cu SCM Craiova. Miercuri este programată o ședință de pregătire, joi și vineri cîte două, iar sîmbătă încă una. „Slavă Domnului, toate jucătoarele sînt sănătoase și cu poftă de muncă. Ne vom pregăti normal, la sală, în această săptămînă. Nu vom susține nici un joc de verificare pînă la sfîrșitul săptămînii viitoare, eventual vom efectua o ședință de pregătire cu lotul de juniori I de la LPS. Avem, însă, în plan un amical cu Știința Bacău, în cea de a treia săptămînă de pauză competițională”, a afirmat Dan Moisii.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0