Prima paginăSport

Mărieș, Calistru și Ciuraru, pe podium la naționale

Dimensiune text

Mărieș este vicecampion național. Calistru și Ciuraru au luat medalii de bronz la întrecerile naționale atletice ale juniorilor III din Bacău.

Atleții juniori III de la Clubul Atletic Roman au ieșit în evidență la finalele campionatului național indoor, competiție care a avut loc sâmbătă și duminică,  22 și 23 martie 2014, în Bacău.

Alexandra Calistru

Alexandra Calistru

Una dintre cele mai spectaculoase probe ale naționalelor atletice din Bacău a fost cea de săritură în înălțime, masculin, una în care Romanul a avut trei reprezentanți, Andrei Mărieș, David Ciuraru și Paul Pleșca, primul avându-l ca antrenor pe profesorul Iulian Corugă, iar ceilalți pe profesorul Traian Macovei. Contracandidat principal la medalie al celor trei romașcani a fost, ca de obicei, ieșeanul Sorin Ionescu. Mărieș și Ciuraru au intrat în concurs la 1,55 metri, în vreme ce Ionescu și Pleșca au ales să sară, la început, 1,60 metri. Toți au avut o primă încercare reușită. Ulterior, Mărieș a preferat 1,65 metri, la fel ca Pleșca. Ciuraru a sărit la 1,60 metri, iar Ionescu a ales 1,70 metri. Mărieș și Ciuraru au trecut din prima, iar Pleșca dintr-a doua încercare. Cele mai mari emoții le-a avut favoritul 1, Ionescu, cel care abia dintr-a treia încercare a trecut de 1,70 metri. Imediat, Cei trei romașcani reușesc 1,70 metri din prima încercare. Pe margine, antrenorii sunt agitați. “Relaxat! Când vii, te răsucești. Blocul rapid, jos!”, transmite Corugă. “Nu te interesează să treci, te interesează să urci!”, corectează Macovei, care continuă către celălalt elev: “Asta este prima ta săritură adevărată”. După ce a scăpat de 1,70, Ionescu declanșează atacul și trece fără probleme la 1,74 metri. Mărieș, Ciuraru și Pleșca ratează, la aceeași înălțime. Imediat, primii doi reușesc să treacă, Pleșca, nu, nici dintr-a treia și încheie concursul cu 1,70 metri. Ionescu trece lejer la 1,78 metri, Mărieș sare dintr-a treia, răsuflând ușurat. Ciuraru are trei tentative de a sări la 1,78 metri, dintr-a doua încercare, dar n-o face, trecând prin fața ștachetei. Unul dintre arbitri îl avertizează că-i dă încercare nereușită. Macovei își pierde răbdarea: “Ai grijă cu spatele, înclină, răsucește, accelerează! Mai sari?”. “Normal”, vine răspunsul elevului. Sare, doboară ștacheta și rămâne cu 1,74 metri. În concurs au mai rămas Ionescu și Mărieș, la 1,82 metri. Primul trece peste din prima încercare, fără probleme. Publicul încurajează bătând din palme. Mărieș forțează de trei ori la rând, fiind foarte aproape de a trece, dar atinge puțin când săritura era aproape tereminată și încheie concursul în postura de vicecampion național. Ciuraru se alege cu medalia de bronz, iar Pleșca încheie pe poziția a patra. Ionescu rămâne singur. Încearcă și trece din prima la 1,85 metri, apoi cere 1,90 metri. Ratează încercarea întâi și apoi reușește, în aplauzele celor prezenți. Mai are apoi trei tentative la 1,92 metri, dar nu mai izbutește. Este fericit, este campion.

Iulian Corugă: “Sunt mulțumit de rezultatul lui Andrei. Această concurență îl motivează. Putea sări 1,82 și sper că a înțeles că se poate și 1,85 sau 1,90 metri, dacă ne ține Dumnezeu sănătoși. Sunt mulțumit de rezultat. Am văzut în el motivare. A declanșat lupta frumos, când a văzut că are asigurat locul pe podium”.

Andrei Mărieș: “Este o concurență mare. Dacă mă antrenez mai bine și mai serios, se poate mai bine. Trebuie mai multă minte”.

David Ciuraru: “M-am motivat mai mult. Domnul profesor mi-a zis ce să corectez. Se putea și mai bine, chiar 1,80. M-am lăsat pe-o ureche când am văzut că sunt între primii trei”.

Un alt rezultat foarte bun a fost obținut de semifondista Alexandra Calistru, elevă a profesoarei Elisabeta Baciu: medalie de bronz în proba de 800 metri, cu timpul 2:21.14.  Alexandra a fost la o secundă și 18 sutimi de medalia de argint. Tot ea s-a clasat pe poziția a șasea la 400 metri plat, cu 63,10 secunde, la 6 sutimi de locul al cincilea.

La aruncarea greutății de 4 kilograme, Cosmin Cîrlig, specializat la aruncarea ciocanului, a ocupat poziția a 7-a cu 12,28 metri, record personal. În aceeași probă, Otilia Calfa, elevă tot a profesoarei Carmen Iederan, a ocupat locul al zecelea cu bila de trei kilograme.

Partajează articolul
Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0