Prima paginăSport

Marian Prăjescu, învingător la Cupa Moldosport Bacău

Dimensiune text

Mihai Călin și Alexandra Fârțescu, tot de la Clubul Atletic Roman, s-au clasat între primii patru.

 

Tenismenul romașcan Marian Prăjescu, de la Clubul Atletic, a câștigat turneul de categoria I Cupa Moldosport Bacău, la grupa 16 ani, concurs încheiat la sfârșitul săptămânii trecute. Elevul lui Ioan Isciuc și-a învins la scoruri concludente adversarii, după cum urmează: 6-1, 6-2 cu Flavian Butnaru, 6-3, 6-3 cu Albert Chirilă, 6-0, 6-1 cu Cosmin Drăgan și 6-0, 6-0 cu Alin Bălănescu.

La același turneu, dar la grupa 10 ani, Alexandra Fârțescu a ocupat poziția a patra, pierzând toate cele trei meciuri de pe tabloul final șah de patru jucătoare. Din postura de favorită 2, ea trecuse în sferturile de finală de Teona Năstac (CSȘ Bacău) cu 6-1, 6-3.

Mihai Călin, favorit numărul 3, tot de la Clubul Atletic, a ajuns până în semifinale la grupa 14 ani, după ce, în faza anterioară, îl învinsese cu 6-0, 6-0 pe Ștefan Sumănaru. În penultimul act a dat peste Petru Berdilă (SCM Bacău), favoritul numărul 1, în fața căruia a cedat clar, 1-6, 0-6. Tot la grupa 14 ani, George Nanu a pierdut în sferturi la favoritul 2, Nicolae Baciu (Piatra Neamț), cu 2-6, 2-6.

Rezultate notabile au mai obținut Petru Doboș (favorit 5) și Matei Băncescu (favorit 2) la grupa cea mai populată, 10 ani, în care tabloul a fost de 32 de jucători. Ambii, tot de la CA, au ajuns până în sferturile de finală în care au fost stopați de Matteo Maxim (SCM Bacău), respectiv Ștefan Onica (Piatra Neamț).

Cu două sptămâni mai înainte, Doboș se clasase pe locul al treilea la Cupa Vergilius, la Iași.

La grupa 12 ani, Dan Roșu (CA) a jucat în optimi, 1-6, 4-6, cu Tudor Măgirescu, iar Dan Junior Nanu, favorit 8, s-a retras din motive medicale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0