Prima paginăSport

Marian Prăjescu a triumfat la Cupa „Roman Mușat”

Dimensiune text

Trei tenismeni de la Roman s-au calificat pe tablourile finale de patru jucători. Singurul care a cucerit trofeul este Marian Prăjescu (foto).

 

 

Timp de cinci zile, Sala Sporturilor și sălile de sport ale Școlii „Vasile Alecsandri” și Liceului din Săbăoani au găzduit întrecerile importantului turneu de tenis de câmp, de categoria 1, Cupa „Roman Mușat”. La competiție, organizată de Tenis Club Municipal Roman și avându-l ca director de concurs pe Dorin Harabagiu, au participat copii de la categoriile 10, 12 și 14 ani, arbitrajul fiind asigurat de un nume de marcă în domeniu, Lucian Stănciulescu, arbitru internațional care a oficiat în acest an și pe arenele de la Roland Garros.

La grupa 10 ani feminin, Adela Fărcășel, de la TCM Roman, a ocupat locul secund, fiind învinsă în finală, 3-6, 2-6, de Antonia Burduja. Adela câștigase grupa semifinală B după victorii la Carina Chițu și Maria Andrei.

În grupa similară masculină, George Chiriac, de la Clubul Atletic, a reușit să se califice pe tabloul final, tip șah, de patru jucători, după ce, în sferturile de finală, îl întrecuse pe Matei Frunză (Iași), cu 6-3, 6-2. În turneul final, Chiriac a pierdut cele trei meciuri disputate, cu Vlad Vasluianu (Tema Onești) – câștigătorul turneului, Răzvan Aghion (Iași) și Vlad Andrieș (Condor Piatra Neamț). Ultimul meci a fost pentru stabilirea ocupantului locului al treilea, George fiind învins greu, 5-7, 5-7. Tot aici au mai fost, pe tabloul principal, alți doi romașcani, George Niță și Matei Băncescu, de la Clubul Atletic. Cei doi s-au oprit în sferturile de finală.

Dan Junior Nanu, de la Clubul Atletic, a ocupat locul al treilea la categoria 12 ani, fiind învins în semifinală, 3-6, 6-2, 4-6, de Ioan Mărincuță (Select Suceava) – favoritul numărul 2 al turneului. Până atunci, Nanu a avut două tururi libere, iar în sferturi s-a impus în fața lui Andrei Brăescu (SCM Bacău), cu 6-3, 6-1. Alexandru Circel (CA) a pierdut în sferturi, 0-6, 0-6, la favoritul numărul 1 și câștigătorul turneului, Ioan Carp Cărare (CS Axis).

 

Prăjescu s-a impus în turneul de acasă

 

La 14 ani fete, Antonia Enășoaie (TCM Roman) s-a calificat în turneul final de patru jucătoare alături de Ioana Curelaru (TC Comănești), Simona Crivei și Francesca Crețu, ambele de la Giglio Iași. Antonia a avut programate două dintre meciuri, ultimele, joi după-amiază, 20 decembrie. Primul nu s-a mai disputat.

Cea mai așteptată secțiune a concursului a fost la 14 ani băieți, în care Marian Prăjescu (CA), favorit numărul 2, avea cele mai mari șanse la câștigarea turneului, după ce îl învinsese cu 6-2, 6-2 pe tabloul final pe Nicolae Baciu (Tenis Star Piatra Neamț), favoritul numărul 1, dar și pe Andrei Șerbănescu (SCM Bacău), cu 6-0, 6-1. Marian mai avea de disputat un singur meci, cu Andrei Caia (CSȘ Tîrgu Neamț), cel care pierduse, însă, partida cu Baciu. Marian, elev al antrenorului Ioan Isciuc, a câștigat fără probleme meciul cu Caia, 6-0, 6-2.

Altfel, George Nanu (CA) a ajuns până în sferturile de finală, iar Mihai Călin (TCM) s-a oprit în optimile categoriei 14 ani.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0