HomeSanatate

Mâncarea şi băutura i-au băgat în spital

Excesul de mâncare şi băutură din perioada sărbătorilor pascale a dus pacienți cu sutele la spital. 

Sute de persoane care au consumat alcool sau alimente în exces, în perioada Paştelui, au ajuns în atenţia medicilor de la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. De sâmbătă, 11 aprilie, şi până luni, a doua zi de Paşti, aproximativ 300 de pacienţi au fost consultaţi de medicii de la CPU, chiar dacă unii dintre pacienţi aveau afecţiuni care puteau fi tratate la centrele de permanenţă din oraş.

„În perioada 11 – 13 aprilie, am avut 270 de prezentări. Cele mai multe au fost afecţiuni fizice pe fondul consumului de alcool şi colecistopancreatite, provocate de abuzul de alimente grase după postul ortodox. Am avut şi câteva accidente rutiere, dar care nu s-au soldat cu victime grave, şi gastroenterite, tulburări de tranzit, din cauza abuzului de alimente. A fost o gardă grea în perioada care a trecut, dar acest lucru se întâmplă în fiecare an, în perioada sărbătorilor, şi noi ne aşteptam la o astfel de situaţie. Cert este că numărul de pacienţi creşte pe zi ce trece. Pe lângă cazurile grave, unii dintre pacienţii care ni s-au adresat aveau numai o viroză respiratorie, care se putea trata la unul dintre centrele de permanenţă din Roman”, a declarat medicul Dan Polizov, specialist în medicină de urgenţă de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

De vineri, 10 aprilie, şi până marţi dimineaţa, a treia zi de Paşti, telefoanele au sunat continuu şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ. În aceast interval, personalul medical a onorat 613 solicitări, iar 70 dintre acestea proveneau din partea unor nemţeni care aveau urgenţe digestive.

Comentarii

WORDPRESS: 0