Prima paginăActualitateRoman

Managerii contractelor derulate de ApaServ au fost penalizaţi

Dimensiune text

Aceştia au primit trei sferturi din suma pe care o primeau lunar pentru monitorizarea şi coordonarea contractelor din cadrul MasterPlanului pe apă şi canalizare.

Bogdan Curcudel

Bogdan Curcudel

Managerii de contract din cadrul MasterPlanului „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi apă uzată din judeţul Neamţ” au primit mai puţini bani luna trecută. Conducerea companiei judeţene ApaServ a luat decizia de a oferi managerilor contractelor doar 75% din suma pe care o primesc pentru gestionarea lucrărilor din cadrul MasterPlanului. „Au primit cu 25% mai puţin pentru că sunt nemulţumit de modul în care merg lucrările. Și am aplicat aceeaşi măsură pentru toată lumea, chiar dacă unii dintre ei au fost nemulţumiţi, pentru că, în cadrul contractului pe care ei îl  monitorizează, lucrările sunt în grafic. Eu am considerat că suntem o echipă şi am aplicat aceeaşi măsură pentru toată lumea”, a afirmat Cătălin Dughir, managerul general al ApaServ Neamţ.

Managerii de contract sunt salariaţi ai ApaServ şi primesc salariul stabilit în cadrul companiei, dar primesc, suplimentar, până la 75% în plus din salariu pentru că sunt implicaţi în implementarea MasterPlanului. Până acum, managerii au primit suma maximă prevăzută – 75% în plus la salariul de la ApaServ, adică primeau două salarii și au fost pedepsiți rău de tot: li s-a luat un sfert din cel de-al doilea venit! Și numai pentru că nu și-au respectat angajamentele contractuale, adică pun în pericol o finanțare de 107 milioane de euro! În România reală se pierde locul de muncă pentru abateri infinit mai mici!

Penalizarea managerilor de contracte a venit după o presiune mediatică, dar şi din partea Primăriei Roman, exercitată asupra companiei ApaServ şi asupra constructorilor care au câştigat licitaţiile de execuţie a lucrărilor.

 

Carmen Macovei

Carmen Macovei

În municipiul Roman se derulează două dintre contractele de lucrări cuprinse în MasterPlan, însă ritmul lucrărilor este unul foarte lent, cu multe termene neonorate. În plus, modul în care s-a lucrat pe unele străzi din cartierul Nicolae Bălcescu a determinat localnicii să facă reclamaţii peste reclamaţii la Primărie. O altă problemă care poate avea efecte nedorite pentru un agent economic foarte important pentru Roman este modul în care decurg lucrările în cartierul Danubiana. Acolo, totul trebuia să fie terminat de mai bine de o lună, dar abia joi, 18 iulie, se vor face primele probe ale staţiei de pompare/repompare.

Penalizarea managerilor de contract sunt primele măsuri concrete luate de ApaServ, ca o consecinţă a modului în care se derulează aceste contracte. Managerul contractului de lucrări nr. 4 – Extinderea reţelelor de canalizare în Roman şi Săbăoani – este Bogdan Curcudel, iar managerul contractului de lucrări nr. 6 – Extinderea şi modernizarea staţiei de epurare ape uzate Roman – este Carmen Macovei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • revoltatul 8 ani

    cand ma uit la fetele lor blazate si parca un pic constipate nu ma mira intarzierile se lucreaza in mod execrabil in fata brutariei din cartierul Mihai Viteazul dupa ce au terminat mergeti sa vedeti ce noroi si denivelari au ramas in urma lor niste ticalosi care ar trebui amendati drastic de garda de mediu si sa dea cu subsemnatul prin mai multe institutii ale statului,alo dna se aude,primaria roman se aude,ce se umbla cu manusi cu asemenea specimene iti iau toata firma cu active cu tot daca nu respecti termeni contractuali omul de rand cum le iau casele bancherii daca trece termenul si nu platesc,si in cazul de fata se umla deabia la al doilea salar ,se fura pe ruptelea eu asa cred fac lucrari cu infometati si necalificati li se plateste prost si de aici calitate inferioara pe lucrari chiar nu se sezizeaza nimeni,nu exista ac de cojocul constipatilor si blazatilor???!!!

    • Elliott 8 ani

      Revoltatule acolo e altă lucrare, alte „specimene” alţi „constipaţi şi blazaţi, infometaţi şi necalificaţi”… scrii fără să ai nicio informatie? Arunci cu noroi doar aşa? La cum vă exprimaţi de greoi ca de pe Str. „Zorile Socialismului” nu păreţi a avea o „faţă” care să spună mai mult decât … cuvintele urâte pe care le-aţi folosit …”ruptelea”, „ticăloşi”… doar pentru că trebuie să vă încalţaţi cizmele de cauciuc.