Prima paginăEducatie

Mamele din satul Rediu, în bănci cu elevii

Dimensiune text

Învățătoarea școlii a inițiat un proiect prin care mamele învață să-și ajute copiii la lecții.

 

 

La Școala Rediu I din comuna Bîra nu merg doar elevii la școală, ci și mamele. Învățătoarea Emilia Adina Tizu a vrut ca relația școală – familie să nu fie doar un concept, ci o legătură reală. Pentru că cei 13 elevi învață în regim de dublu simultan, timpul alocat unui copil în timpul orelor de curs este limitat. Ca urmare, învățătoarea Adina Tizu a luat măsuri de responsabilizare a părinților. „Unii dintre copiii Școlii Rediu au părinții plecați la muncă în străinătate, rămânând în grija bunicilor și a vecinilor. Acestora, dar chiar și multora dintre părinți, le vine greu să-și ajute copiii la lecții și, atunci, învățătoarea i-a chemat la școală”, spune profesoara Mariana Tăbâltoc, director al Școlii Bîra.

Odată ajunse la școală, mamele nu s-au așezat în bănci pentru a participa la obișnuita „ședință cu părinții”, ci pentru a asista la ore. „De regulă, mamele sunt chemate să asiste la orele de matematică și citire, discipline pe care le consideră dificile”, spune directorul Școlii Bâra.

Dacă, în vacanță, unii dintre elevi nici nu au vrut să știe de teme, mamele celor 13 copii din satul Rediu I nu au întrerupt activitatea de împrospătare a cunoștințelor. Învățătoarea a lucrat cu mamele pe niveluri diferite, așa cum face dascălul cu elevii la clasă.

Legătura dintre școală și familie nu înseamnă pentru părinți doar teme. Părinții, în special mamele, au fost atrași și activități recreative, cum ar fi quilling-ul, ce presupune rularea hârtiei în diverse forme, activitate derulată și decopii la disciplina abilități practice. „Învățătoarea Adina Tizu derulează acest proiect de anul trecut. Mi s-a părut interesant după ce mi l-a prezentat și am fost de acord să-l implementeze. Roadele se numără atât în calificativele copiilor, cât și în interesul crescut al părinților în sprijinul acordat copiilor”, a spus directorul Școlii Bîra.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • mama 9 ani

  E foarte important ca in ceea ce faci sa pui mult suflet.Felicitari.Asa dascal DA,Sigur sunt copii norocosi.Au italnit un suflet de mama si un educator pursange daca ami este aceptata expresia.Titlurile de excelenta sunt nule,exemplele palpabile trebuiesc pretuite si cu siguranta doamna directoare puteti fi mandra.Dumnezeu sa va ajute si la mai mare.