Prima paginăActualitate

Miercuri vor suna alarmele în Roman

Miercuri vor suna alarmele în Roman

Dimensiune text

 

 

Așa cum s-a stabilit încă din anul 2017, în fiecare primă zi de miercuri din lună, la nivelul întregii țări se organizează exerciții de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență, ce urmăresc antrenarea autorităților administrației publice locale și pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacție al autorităților la primirea mesajului de înștiințare, obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate și gradul de acoperire acustică.

Legislaţia românească prevede expres care sunt semnalele de alarmare a populaţiei şi durata fiecăruia în cazul în care trebuie utilizare. Tipurile principale sunt alarma aeriană şi alarma la dezastre, la care se adaugă prealarma aeriană şi încetarea alarmei.

„Astfel, miercuri, 3 octombrie, în Roman, în intervalul 10.00 – 11.00, se desfășoară acest exercițiu de alarmare. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Roman vă aduce la cunoștință semnalele acustice de alarmare a populației în situații de urgență:
• Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
• Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
• Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
• Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durate de 2 minute”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Exercițiul are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă. Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0