HomeEconomieNeamt

Mai puține firme în insolvență

Faţă de anul trecut, a scăzut cu aproximativ 40 de procente numărul societăţilor comerciale din Neamţ care au intrat în insolvenţă.

În primele opt luni ale anului, 62 de societăţi comerciale din judeţul Neamţ au intrat în insolvenţă, în încercarea de a se reorganiza, astfel încât să poată ieşi din impas.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a scăzut considerabil numărul firmelor care au apelat la această procedură de redresare. În 2014, în perioada ianuarie – august, au intrat în insolvenţă 100 de societăţi din judeţul Neamţ.

O societate comercială devine insolventă în momentul în care nu dispune de suficiente lichidităţi pentru a-şi plăti datoriile. Starea de insolvenţă îi permite să ceară protecţia tribunalului, să ţină la distanţă creditorii şi să păstreze creanţele la valoarea nominală utilizând opţiunea procedurii de reorganizare judiciară.

Pe parcursul lunii august 2015, în vreme ce patru societăţi intrau în insolvenţă, alte 152 luau naştere. În total, anul acesta, au fost înfiinţate 1.404 firme noi în judeţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0