Prima paginăSanatate

Mai puțin de 1.000 de lei pentru servicii stomatologice

Dimensiune text

Medicii stomatologi din Roman care au încheiat cu contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor primi mai puţin de 1.000 de lei, în ultima lună din an, pentru servicii gratuite.

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a încheiat, pentru acest an, contracte cu 87 de furnizori de medicină dentară, atât în mediul rural, cât şi în urban.

Dacă, până acum, în fiecare trimestrul al anului, bugetul pentru servicii dentare gratuite depăşea un milion de lei, fondurile alocate pentru serviciile stomatologice pentru trimestrul IV din 2015 sunt de numai 412.420,76 de lei.

Până acum, celor mai mulţi dintre medicii stomatologi aflaţi în contrat cu CAS li se deconta lunar între 1.346 şi 3.029 de lei. Această sumă era, oricum, mult prea mică faţă de nevoile nemţenilor în domeniul stomatologic, însă, pentru ultima lună din acest an, fondurile disponibile sunt şi mai puţine.

Medicii stomatologi din Roman, care se află în relaţie contractuală cu CAS Neamţ, vor primi, pentru luna decembrie, între 567 de lei şi maximum 851 de lei. Aceşti bani abia dacă vor fi suficienţi pentru a acoperi costul câtorva servicii, motiv pentru care, din nou, romaşcanii vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar dacă vor avea o urgenţă.

Tratamentul stomatologic se acordă gratuit pentru copii, pentru beneficiarii legilor speciale, pentru veterani şi revoluţionari.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0