Magia fardului de obraz

Indiferent că vorbim de un machiaj lejer de zi cu zi sau de unul mai special de seară, este indicat să folosiți un fard de obraz pentru a crea un look rafinat.
Ce rol are? Cum îl folosim? Cum ne alegem nuanța potrivită?

 

 

Tenului deschis i se potrivesc nuanțele calde, precum roz sau piersică, în schimb tenului creol sau bronzat, cele arămiu, prună. Pentru un machiaj lejer de zi cu zi nuanța fardului de obraz trebuie să fie cît mai naturală și, bineînțeles, aplicat cu moderație. Dar, dacă din greșeală ați aplicat prea mult și efectul nu este cel dorit, nu vă speriați, nu este nevoie să vă demachiați, trebuie doar să aplicați puțină pudră pentru a corecta.

Întotdeauna asortați nuanța fardului de obraz cu cea a rujului și aveți grijă la contraste: dacă buzele sînt colorate intens, atunci pomeții ar trebui conturați mai puțin și invers.

 

Aplicarea fardului de obraz  

Pentru o aplicare cît mai precisă avem nevoie de o pensulă specială, de preferat din păr natural, precum cele din imaginea alăturată.

Alt aspect foarte important este alegerea tipului de fard de obraz, compact, lichid, gel… cel mai ușor de aplicat este blush-ul pudră compact, dar tineți cont de un sfat: întotdeauna, scuturați în aer pensula înainte de a aplica blush-ul pe piele pentru a preîntîmpina crearea de pete în obraji. Folosiți mișcări circulare atunci cînd conturați pomeții și estompați bine pentru a nu crea un aspect de mască.

Tehnica de aplicare depinde de efectul pe care vrem să-l creem!

Fața ovală: aplicați fardul pe osul pomeților ușor ascendent spre tîmple.

Fața rotundă: aplicați fardul pe diagonala obrajilor, iar pentru a crea efectul de alungire nu vă sfiiți să aplicați puțin blush și pe zona bărbiei, precum și pe zonele laterale ale tîmplelor.

Fața în formă de inimă: aplicați fardul chiar pe pomeți, ușor ascendent spre tîmple, precum și pe zonele laterale ale frunții și bărbie.

Fața pătrată: aplicați blush-ul pe punctul cel mai proeminent al pomeților și estompați ușor către tîmple.

Fața alungită:  aplicați fardul chiar din centrul pomeților sub formă de cerc, estompînd spre orizontală.

 

Pentru un efect glamour de seară, aplicați puțin sclipici auriu peste fardul de obraz doar pe partea superioară a pomeților!!!


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!