Prima paginăSport

Magdalena Caia a reprezentat Romanul la mondialele de lupte ale cadeţilor

Dimensiune text

Sportiva de la Clubul Atletic, pregătită de antrenorul emerit Dumitru Artene, s-a clasat pe locul al şaptelea, la egalitate cu alte patru sportive. Luptătoarea îşi doreşte să concureze şi la mondialele de seniori, dar şi la Jocurile Olimpice.

Magdalena Caia, de la Clubul Atletic Roman, campioană a României la lupte, cadeţi, s-a clasat pe un onorant loc al şaptelea, la categoria 40 de kilograme, la egalitate cu alte patru sportive, la mondialele de la Zrejnanin, Serbia, de unde abia s-a întors. Plecată cu şansa a doua în cursa pentru o medalie la Campionatul Mondial de Lupte al cadeţilor – date fiind importanţa concursului, dar şi debutul la o competiţie de un asemenea nivel -, eleva antrenorului emerit Dumitru Artene n-a avut acea şansă de a beneficia de o tragere la sorţi favorabilă. Ea a nimerit în primul tur cu reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Regina Doi, campioana mondială de la ediţia precedentă. A fost învinsă, dar a avut şi norocul de continua concursul, în recalificări, întrucât americanca s-a calificat în finală. În primul tur al recalificărilor a dat peste reprezentanta Rusiei, Veronika Gurskaia, cea care avea să obţină, în final, medalia de bronz. Americanca, Doi, a încheiat competiţia pe locul secund.

„După proba cântarului s-a făcut tragerea la sorţi. Eu am tras biletul cu numărul 5, ca poziţie a mea pe lista de concurs, ceea ce s-a dovedit a nu fi chiar cu noroc pentru mine. Aş fi putut să lupt în primul tur, de exemplu, cu o sportivă care nu era favorită. În fine, nu-ţi alegi adversarul. Toţi ar vrea să le fie cât mai uşor la început. Spre exemplu, am studiat şi celelalte concurente, pe cât am avut timp. Cred că aş fi fost în stare să înving reprezentanta Japoniei. A fost un concurs foarte greu şi am avut şansa de a fi trasă în recalificări de către cea din SUA. Am pierdut onorabil, nu la diferenţă mare, primul meci. Al doilea meci mi se pare acum ca mai uşor decât primul, în sensul că adversara era un pic mai slabă decât cea întâlnită în prima partidă. Ce mi-a lipsit să scot un rezultat mai bun? În primul rând, mai multă ambiţie. În al doilea, am avut şi emoţii foarte mari. Rămân cu satisfacţia de a fi reuşit câteva procedee, trecere la spate, morişca, intrările la picioare. Ca exemplu pentru mine, dintre sportivele de acum, este Mădălina Linguraru. Ca obiectiv imediat ar fi o medalie de aur la naţionalele pe nisip, din această săptămână. Pe viitor, îmi doresc să concurez la mondialele seniorilor şi să ajung la Jocurile Olimpice”, a afirmat Magdalena Caia.

Magdalena este născută în 7 august 1997, la Piatra Neamţ, şi a început să practice luptele la Ceahlăul, la vârsta de 13 ani. Din 2012 este la Clubul Atletic, an în care a şi devenit campioană naţională la categoria 38 de kilograme, an în care a mai cucerit un titlu naţional cu echipa, plus două medalii, de aur şi argint, la naţionalele pe nisip.

„Concursul a fost şi greu şi frumos. Dacă ar fi câştigat meciul din recalificări, intra în cursa pentru medalia de bronz. Nu-i nimic, va mai încerca şi la mondialele din 2014, ea fiind în primul an la grupa sa de vârstă”, a declarat antrenorul Dumitru Artene.

Naţionale pe nisip, la Mangalia

Antrenorul Dumitru Artene se află deja la Mangalia cu opt dintre elevele sale. Alte zece sportive au plecat din Roman noaptea trecută pentru a se alătura celor de acolo. De marţi şi până sâmbătă, în municipiul constănţean se vor desfăşura, ca în fiecare an, întrecerile campionatului naţional de lupte pe nisip.

COMENTARII

WORDPRESS: 0