Magda Rus, noul director financiar-contabil al Spitalului Roman

HomeSanatate

Magda Rus, noul director financiar-contabil al Spitalului Roman

 

Din această lună, Spitalul Municipal de Urgență Roman are un nou membru al Comitetului Director, după ce fostul director financiar-contabil, Leonard Achiriloaei, a fost numit, la începutul lunii februarie, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban, în funcția de secretar de stat în ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În funcția de director financiar-contabil al unității medicale din Roman a fost numită ca interimar economist Magda Rus, șefa Serviciului Financiar-contabil, în vârstă de 54 de ani, care a mai ocupat această funcție înainte de 2010. În Comitetul Director, alături de managerul spitalului, medicul Maria Andrici, Magda Rus va face echipă cu directorul medical, medicul Oana Onu, și cu directorul de îngrijiri, asistent principal Elena Chirilă.

Noul director financiar-contabil a fost prezentat de managerul spitalului, medicul Maria Andrici, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate miercuri, 26 februarie. „Suntem într-o nouă formulă, cu un nou membru al Comitetului Director, doamna economist Magda Rus, care a fost numită director financiar-contabil interimar, ca urmare a suspendării contractului de administrare al domnului Leonard Achiriloaei, dumnealui fiind numit, după cum știți, în funcția de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, a precizat medicul Maria Andrici, managerul spitalului.

„Sunt șefa Serviciului Financiar-contabil de zece ani, iar anul viitor împlinesc 20 de ani de când sunt în Spitalul Roman, deci din aprilie 2001. Inițial, am venit pe funcția de contabil șef, după care, odată cu apariția Legii 95/2006, am devenit director financiar-contabil. Din 2010, de la venirea domnului Achiriloaei, am trecut pe postul de șef serviciu financiar-contabil”, a afirmat Magda Rus.

În declarația de avere depusă în acest an, Magda Rus a menționat un apartament în Roman, dobândit în 1992, două credite contractate în 2011 și 2016, scadente în 2021, în valoare totală de circa 115.000 de lei, venitul anual încasat pentru anul anterior de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, de 54.249 de lei, și voucherele de vacanță de 1.450 de lei, în timp ce declarația de interese menționează calitățile de membru al Asociației „Piatra Soarelui” Roman și de membru al Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” Roman. Fostul director financiar-contabil al spitalului menționa în declarația de avere de anul trecut un venit anual încasat de la unitatea sanitară de 64.434 de lei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0